Udland

New Yorks elskede gorilla er død

Pattycake, en gorilla fra zoologisk have i New York, er død 40 år gammel.

New Yorks elskede gorilla er død

Indbyggerne i New York i USA har mistet en kær medborger.

Pattycake, en blid og rar, stor gorilla, der for 40 år siden blev født i New York's Central Park Zoo, er nemlig død.

Gorillaen er den første af sin art, der er blevet født i "The Big Apple", og hun levede faktisk tre år længere, end hvad hun burde.

Gennemsnitslevetiden for store primater i fangenskab er nemlig 37 år, fortæller en talsmand for Wildlife Conservation Society, der administrerer byens zoologiske haver.

Pattycake blev født i 1972 og er unge af forældrene Kongo og Lulu. I en alder af fem måneder brækkede hun sin arm, og fra den dag af tryllebandt hun offentligheden og blev lynhurtigt den zoologiske haves "darling" og trækplaster.

I 1983 flyttede Pattycake til den meget større Bronx Zoo, hvor hun fødte ikke færre end ti unger, heriblandt et sæt tvillinger i 1995. Det kuld er nu opdelt mellem zoologiske haver i hele USA.

- Pattycake var måske den mest kendte gorilla i Bronx Zoo, og en seværdighed i hele New York City, siger Jim Breheny, der er direktør for Bronx Zoo.

- Millioner af børn i New York er vokset op med Pattycake i Bronx Zoo. Pattycake var en et meget specielt dyr, og hun vil blive savnet meget, tilføjer han.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.