New Zealands leder vil drøfte livestreaming med Facebook

Gerningsmanden sendte live fra moskéangrebet i New Zealand. Premierministeren vil drøfte det med Facebook.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, ser frem til at diskutere livestreaming med Facebook, efter at gerningsmanden angiveligt filmede sine handlinger ved fredagens angreb og sendte dem live via Facebook.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, ser frem til at diskutere livestreaming med Facebook, efter at gerningsmanden angiveligt filmede sine handlinger ved fredagens angreb og sendte dem live via Facebook.

CHRISTCHURCH:En 17 minutter lang video, der blev sendt live og viste mænd, kvinder og børn, der blev skudt på klos hold ved fredagens angreb i New Zealand, hvor foreløbig 50 personer har mistet livet, har fået liv på sociale medier.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, siger ved en pressekonference tidligt søndag morgen dansk tid, at der er "yderligere spørgsmål, som skal besvares".

De spørgsmål går på, hvad de sociale medievirksomheders rolle er, når det kommer til at fjerne videoen og stoppe den fra at blive delt.

- Det er et emne, som jeg ser frem til at diskutere med Facebook, siger Ardern ved pressekonferencen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hun tilføjer, at Facebooks driftschef, Sheryl Sandberg, har sendt en kondolence efter fredagens skudangreb i Christchurch.

- Jeg har haft kontakt med Sheryl Sandberg. Jeg har ikke talt med hende personligt, men hun har rakt ud og vist, at hun ved, hvad der er sket i New Zealand, siger Ardern ifølge Reuters.

Ifølge Benjamin Rud Elberth, der rådgiver om digitale og sociale medier, har Facebook og andre sociale medier en række værktøjer til at se, hvornår noget bliver set eller delt utrolig meget.

Alligevel er det svært at undgå en livestreaming som den, gerningsmanden sendte i fredags.

- Problemet er, at det er et overraskelsesangreb - både terrorhandlingen og Facebook livestreamingen. Han (gerningsmanden, red.) har ikke signaleret, at han ville livestreame angrebet. Så Facebook har ikke en chance, siger Rud Elberth.

Facebook har på Twitter skrevet, at de i løbet af de første 24 timer fjernede 1,5 millioner videoer af angrebet globalt.

- Jeg mener i virkeligheden, at Facebook gør alt det, som de kan i denne her situation, hvis de skal være det sociale medie, som vi gerne vil bruge til det, vi gerne vil, lyder det fra Benjamin Rud Elberth.

Ritzau har søndag forsøgt at få en udtalelse fra Facebook i Norden, men det har ikke været muligt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.