Newcastle sikrer sig endnu en sæson i Premier League

Hull City rykker ned i The Championship med Burnley og Queens Park Rangers. Newcastle overlever akkurat.

Newcastle United's Jonas Gutierez, i midten, lykønskes med hans scoring, søndag på St James' Park i Newcastle. Foto: Scott Heppell/AP/POLFOTO

Newcastle United's Jonas Gutierez, i midten, lykønskes med hans scoring, søndag på St James' Park i Newcastle. Foto: Scott Heppell/AP/POLFOTO

Fodboldklubben Newcastle United kan glæde sig over at have sikret sig endnu en sæson i den bedste engelske fodboldrække.

Det står klart, efter at nordenglænderne søndag på eget græs slog West Ham United med 2-0, mens det ikke lykkedes for Hull City at vinde over Manchester United.

Hull City, der spillede 0-0 i Manchester, ender dermed med sorteper og må en tur i The Championship fra næste sæson.

Med en sejr var Newcastle sikret overlevelse, og manager John Carvers mandskab kom da også dominerende ud til kampen, hvor hjemmeholdet fra begyndelsen satte sig på spillet.

Alligevel var det Stewart Downing, der var tæt på at bringe udeholdet foran, da Downing kom frem til en stor chance. Tim Krul i Newcastle-målet reddede dog flot.

I første halvleg formåede Newcastle ikke at veksle den tunge boldbesiddelse til målfarlige chancer, så de to hold gik til pause uden mål.

Efter 10 minutters spil af anden halvleg eksploderede St. James's Park, da stærke Moussa Sissoko steg til vejrs og headede Newcastle i front med 1-0.

Fem minutter før tid blev overlevelsen så sikret, da Jonas Gutierrez lidt heldigt fik scoret til 2-0.

Dermed rykker Hull ned i den næstbedste række sammen med Burnley og Queens Park Rangers, der inden sidste spillerunde ikke havde mere at spille for.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.