Udland

Ngo: Fem dør af sult i belejret boligområde i Syrien

Det syriske styre har i lang tid afskærmet adskillige oprørskontrollerede områder uden for Damaskus.

Ngo: Fem dør af sult i belejret boligområde i Syrien

Fem personer er døde af sult i et belejret palæstinensisk boligområde i Syriens hovedstad Damaskus, oplyser organisationen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der er på oprørernes side.

Det syriske styre med præsident Bashar al-Assad i spidsen har i lang tid afskærmet adskillige oprørskontrollerede områder omkring Damaskus.

Disse belejringer har medført alvorlige humanitære tilstande.

- Fem personer er døde, deriblandt en ældre mand, en handicappet mand og en kvinde, som følge af underernæring og mangel på nødvendig behandling, skriver Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i Storbritannien.

De er ifølge meddelelsen døde "som følge af regimets belejring" af flygtningelejren Yarmuk, der i virkeligheden er et boligområde med almindelige beboelsesejendomme i hovedstaden.

FN's hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten og andre organisationer har appelleret til, at den syriske regering ophæver belejringen af Yarmuk, så der kan bringes nødhjælp ind.

Regeringshæren har belejret adskillige lejre, blandt disse Moadamiyet al-Sham, der ligger syd for hovedstaden, og hvor adskillige angiveligt er sultet ihjel.

Krigen i Syrien har stået på i mere end to et halvt år, og flere end 100.000 mennesker har mistet livet ifølge FN.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.