NHL-drømmen lever stadig i kontraktløs VM-back

Selv om han aldrig har fået debut for Colorado Avalanche, drømmer Markus Lauridsen fortsat om en NHL-karriere.

Markus Lauridsen stopper finske Tuomo Ruutu. Foto: Jan Korsgaard/POLFOTO

Markus Lauridsen stopper finske Tuomo Ruutu. Foto: Jan Korsgaard/POLFOTO

Ishockeylandsholdsspilleren Markus Lauridsen drømmer stadig om en karriere i NHL, selv om den toårige kontrakt med Colorado Avalanche er løbet ud, uden at backen fik debut i den prestigefyldte nordamerikanske liga.

24-årige Lauridsen har de seneste sæsoner spillet i farmerligaen AHL for Lake Erie Monsters. Men efter VM skal den teknisk dygtige back på klubjagt, og den skal allerhelst ende med en ny kontrakt med en NHL-klub.

- Den drøm har jeg stadig. Man skal aldrig opgive sine drømme. Forhåbentlig er der et NHL-hold, der er interesseret. Om det bliver Colorado Avalanche igen eller noget andet, må tiden vise. Sæsonen er stadig i gang derovre, siger Markus Lauridsen.

Mens storebror Oliver i høj grad har skabt sig en karriere på sin mægtige fysik, der passer perfekt til spillestilen i Nordamerika, er Markus en lidt anden type.

Stærk med pucken, knapt så fysisk. En publikumsspiller, som tidligere landstræner Per Bäckman kaldte ham.

Selv om den type spiller også passer godt til de større europæiske baner, er det fortsat Nordamerika og NHL-drømmen, der trækker mest.

- Min kæreste er fra Denver, og hun vil jo gerne have, at jeg bliver derovre. Men det er svært at vide, om der er klubber, der er interesserede. Jeg er åben for det meste, siger Markus Lauridsen.

Han havde et skuffende VM sidste år i Minsk, men har været tilbage på sit gamle niveau i de to første VM-kampe i år, hvor han har fået meget istid.

- Jeg føler mig i bedre form, og det skyldes vel nok, at jeg har haft en stort set skadesfri sæson, hvor jeg har kunnet bevare formen. Sidste år var jeg ude i tre måneder, og så skal man først bygge sin form op igen.

- Jeg kan skubbe lidt mere til modspillerne nu og være lidt mere fysisk. Min energi er meget større, siger Markus Lauridsen.

Han og holdkammeraterne spiller tredje VM-kamp tirsdag klokken 16.15, hvor modstanderen er Hviderusland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.