NHL: Lars Eller er bedst når det gælder

Den danske ishockeyspiller Lars Eller plejer at være god i slutspillet. Sidste år løftede han Montreal.

Da Montreal Canadiens sidste år nåede helt frem til Eastern Conference-finalen i verdens bedste ishockeyliga, NHL, var Lars Eller en af sit holds bedste spillere.

Den snart 26-årige dansker lavede 13 point i 17 kampe, og han var en af de spillere, modstandere frygtede, fordi han er stor og tør ase og mase foran målet.

- Der er mere på spil, atmosfæren er anderledes lige fra det øjeblik, man kommer på isen og skal høre nationalmelodierne. Vigtigheden af hver kamp, hvert skift, hver ene målchance. Det betyder bare mere, siger Lars Eller til avisen Montreal Gazzette.

Avisen har også konstateret, at danskeren helt tilbage fra sin tid i Sverige som ganske ung, har tendens til at levere varen i slutspillet, når det virkelig gælder. Også selv om hans sæson, i hvert fald scoringsmæssigt, har været på det jævne.

Kun et af de 29 andre hold i NHL sluttede grundspillet med flere point i denne sæson. Så Montreal har et godt hold. Alligevel er der intet, som er givet i slutspillet, og i første runde mod Ottawa Senators møder man et hold, som er sluttet sæsonen med et hav af sejre.

Derfor håber Montreal-træner Michel Therrien blandt andet, at Lars Eller kan fortsætte det spil som gjorde, at han scorede fire mål i grundspillets sidste seks kampe.

- Det er som om, at Lars er bedst på denne tid af året. Vi husker alle, hvad han gjorde for os sidste år. Han var en af vores bedste spillere og en af grundene til, at vi havde sådan et godt slutspil. Det er godt at se, at han spiller med samme selvtillid nu, siger træneren.

Lars Eller håber, at erfaringen og hans viden om, at han har gjort det før, kan bære ham en del af vejen.

- Det er nok lidt som golf. Du ved, at du kan lave et slag, for du har gjort det før. Det er min indgangsvinkel. Jeg ved godt, at tingene ikke kommer af sig selv. Man skal have det rigtige spændingsniveau, man skal være sulten og alt det der. Men jeg ved, at jeg kan, for jeg har gjort det før, siger han.

Montreal indleder slutspillet med to hjemmekampe mod Ottawa onsdag og fredag. Holdene spiller bedst af syv kampe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.