NHL-show i Boxen åbnede VM

USA slog Canada på straffeslag

Claus Jensen
USA og Canada åbnede fredag A-VM i ishockey i Jyske Bank Boxen. Foto: Claus Søndberg
Ishockey 4. maj 2018 18:56 - Opdateret 6. maj 2018 23:22

ISHOCKEY: Så er historiens første A-VM i ishockey på dansk grund skudt i gang.

Fredag eftermiddag 16.15 blev pucken sluppet i Jyske Bank Boxen i Herning (USA-Canada) og Royal Arena i København (Frankrig-Rusland).

Størst interesse samlede der sig om det nordamerikanske åbningsbrag i Boxen, hvor to hold næsten udelukkende med NHL-profiler tørnede sammen i en ganske tæt pakket arena. Det slap USA bedst fra med en sejr på 5-4 efter straffeslag, og de fik dermed en sejr i optakt til lørdagens møde med Danmark.

Canada som lyn og torden

Canada åbnede ellers på et helt andet niveau end amerikanerne, og efter blot 47 sekunder åbnede Pierre-Luc Dubois scoringen. Det blev også 2-0 ved Ryan O’Reilly efter 12 minutter.

Så vågnede amerikanerne dog. Anders Lee reducerede fortjent før 1. periodes udløb, og halvvejs gennem 2. periode havde Dylan Larkin og Johnny Gaudreau bragt USA i front 3-2.

Canada fik dog sundet sig en smule og kom tilbage i kampen med Anthony Beauvilliers udligning til 3-3, som var stillingen før sidste periode.

Canadisk pres

Canadierne var igen bedst i 3. periode, og pucken dansede flere gange omkring målmand Keith Kinkaid. Men i stedet slog USA kontra tre et halvt minut inde - ved Dylan Larkin - til 4-3-føring.

Med ni minutter tilbage af kampen fik Canada dog fortjent udbytte af deres spilovertag ved Colton Parayko til 4-4. Overtiden forblev målløs, og siden fulgte en lang straffeslagskonkurrence. Begge hold scorede blot én gang på deres fem første forsøg, men siden afgjorde Cam Atkinson kampen for USA med sin anden scoring i den disciplin.

I Royal Arena var der på intet tidspunkt tvivl om, at de russiske VM-favoritter ville slå Frankrig. En føring på 3-0 efter 1. periode lagde grundstenene til en sejr på hele 7-0.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...