NHL-spiller imponerer ved Danmarks VM-præsentation

Danmark har fremlagt til sit bud på VM i ishockey i 2018. Philip Larsen rundede buddet af.

Fredag bliver det afgjort om Danmark bliver vært ved VM i ishockey i 2018.

Torsdag formiddag fremlagde danskerne VM-buddet, som gerne skulle give Danmark værtskabet for en ny stor sportsbegivenhed efter to forgæves forsøg.

Med på scenen i Minsk var repræsentanter fra de to VM-byer Herning og København, Sport Event Danmark, ishockeyunionens formand Henrik Bach Nielsen, tv-værten Ulla Essendrop og landsholdsspilleren Philip Larsen fra NHL-klubben Edmonton Oilers.

- Det gik godt. Vi kunne i hvert fald ikke gøre det bedre, siger Danmarks Ishockey Unions formand Henrik Bach Nielsen.

Danmark har i sit bud blandt andet slået på, at man er en ung ishockeynation på vej frem, og den internationale ishockeyforbund har en interesse i, at brede sporten ud til så mange lande som muligt.

- Philip Larsen personificerede den rejse, vi i dansk ishockey har været på de seneste 15 år, hvor vi er rykket op blandt de bedste nationer og har fået adskillige NHL-spillere, fortæller Henrik Bach Nielsen.

For to år siden forsøgte Danmark at få VM i 2016, men trak buddet dagen før afstemningen for i stedet at støtte Rusland.

Russerne støttede så Danmark sidste år, hvor man forsøgte at få VM i 2017 i samarbejde med Letland. Nu er Letland eneste konkurrent.

- I deres bud slår letterne på, at de kan fylde arenaerne, for det, vi så sidste år i Sverige med mange kampe uden ret mange tilskuere, var ikke kønt, siger formanden.

Hvem der får VM i 2018 bliver afgjort ved en afstemning på kongressen fredag ved middagstid.

Indtil da arbejder danskerne videre for at overbevise de 71 andre ishockeyunioner om, at Danmark er det rette valg.

- Bare som et eksempel så er stemmestrukturen sådan, at Luxembourg har lige så mange stemmer som Canada. Så vi skal tale med alle, siger han.

Henrik Bach Nielsen forventer især, at Danmark har støtte fra de vesteuropæiske lande.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst