NHL-stjerne om afbrændere: Frustreret og indebrændt

Mikkel Bødker er tilfreds med sin VM-indsats, men efter afbrænderen mod Tjekkiet vil han snart på måltavlen.

NHL-stjerne om afbrændere: Frustreret og indebrændt

Det første mål lader stadig vente på sig for Danmarks absolutte stjernespiller ved ishockey-VM, Mikkel Bødker.

Profilen fra Phoenix Coyotes har spillet næsten 24 minutter i gennemsnit per kamp, men er trods hårdt arbejde stadig målløs. Mod Tjekkiet torsdag eftermiddag brændte han tilmed en gigantisk chance, da han kun traf stolpen, selv om målet var helt åbent.

- Jeg blev frustreret, skuffet og indebrændt, for jeg havde jo selv set den inde, og når man laver sådan en, bliver man lidt sur på sig selv. Men vi fik reddet den alligevel og fik et point, siger Mikkel Bødker.

Han mener dog, at han kan være tilfreds med sin indsats, selv om det fortsat ikke er blevet til VM-scoringer i denne omgang.

- Jeg synes ikke, min præstation går ned, bare fordi jeg ikke laver mål. Jeg kan stadig være stolt over mit arbejde så langt i turneringen.

- Men man vil altid gerne lave mål - det vil jeg også, og det kan være, at når det kommer, så kommer det i en bølge.

Bødker imponerede voldsomt i efteråret, da han under NHL-lockouten spillede for Lukko Rauma i den finske liga og scorede 21 mål i 29 kampe.

Også hos Phoenix Coyotes har han været produktiv i den forkortede sæson, der nu er overstået. Derfor er Bødker også helt på det rene med, at det forventes, at han laver mål for landsholdet.

- Det er en del af ishockey at lave point. Det er dem, der laver mange point, der tjener de store penge, så det er klart, at der bliver fokuseret på det, men der er meget andet, der er vigtigt, som ikke får den samme opmærksomhed.

- Nogen gange kan det godt irritere, at der bliver snakket så meget om point, men det er jo ikke anderledes end i fodbold: Ham, der laver målene, er den store stjerne, siger Mikkel Bødker.

Den hurtige forward er foreløbig noteret for to point for de to assist, han lavede i kampen mod Norge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.