NHL-topscorer skifter klub lige før deadline

Sidste års NHL-topscorer røg til New York lige før transfervinduet lukkede. Danskerne var ikke involveret.

Som en lille bombe på transfervinduets sidste dag i verdens bedste ishockeyliga, røg NHL-topscorer Martin St. Louis til New York Rangers.

Martin St. Louis blev topscorer i NHL i sidste sæson, men var utilfreds i Tampa Bay Lightning efter ballade med sportsdirektør Steve Yzerman. Derfor bad han om et klubskifte og røg til New York Rangers sent onsdag aften.

- Jeg var i stand til at lave en handel, som kunne indfri Martins ønske om at komme videre. Det er dejligt, at vi kunne lave en aftale med New York Rangers, som vi føler er acceptabel, siger Steve Yzerman.

Sidstnævnte var også øverste ansvarlige for Canadas OL-hold, og da han i februar havde valgt Martin St. Louis fra til truppen, blev spilleren sur.

Han endte siden med at komme med alligevel og var med til at vinde guld, men der var skabt splid og han ønskede et klubskifte.

Flere canadiske medier skriver desuden, at Montreal Canadiens tilbød Lars Eller til flere klubber, men danskeren er stadig Montreal-spiller.

Efter en forrygende indledning på sæsonen er danskeren gået i stå scoringsmæssigt, og Montreals medier peger på, at Lars Eller er en af flere spillere, som slet ikke er på bølgelængde med træner Michael Therrien og derfor spillemæssigt er røget ned i et hul.

Da Montreal i nat mødte Anaheim, var Lars Eller helt uden for truppen. Frederik Andersen sad på bænken for Anaheim.

Indirekte fik transfervinduets sidste dage dog stor indflydelse på målmand Frederik Andersens videre karriere i Anaheim Ducks. Klubben handlede nemlig den svenske målmand Viktor Fasth til Edmonton.

Det var en skade til Viktor Fasth, som gjorde, at Frederik Andersen blev hentet fra farmerligaen og op til NHL, hvor han siden har vundet 15 af de 18 kampe, han har vogtet målet for Anaheim Ducks.

I NHL er der ikke penge involveret, når spillerne skifte klub. Klubber bytter spillere og valg til NHL-draften, når de handler.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.