Ni bjergbestigere og guider dør i snestorm i Nepal

Firmaet bag ekspeditionen slog alarm fredag, efter at det ikke havde hørt fra holdet i 24 timer.

Alle ni personer fra en gruppe af bjergbestigere og guider er døde, efter at en voldsom snestorm fredag aften ramte deres lejr ved det nepalesiske bjerg Gurja Himal.

Det oplyser politiet i Nepal.

- Vi går ud fra, at det skete på grund af en snestorm, fordi træer og telte er blevet knækket. Selv de døde kroppe ligger spredt, siger polititalsmand Sailesh Thapa.

Gruppen bestod af fem sydkoreanske bjergbestigere og fire nepalesiske guider. Det er en af de værste bjergbestigningsulykker i Nepal de seneste år.

Lørdag morgen lykkedes det en redningshelikopter at lande i nærheden af bjergbestigernes lejr, men på grund af vejret var det umuligt at bjærge nogen af ligene.

- Alt er væk, alle telte er blæst fra hinanden. Forholdene var for isede til at fortsætte eftersøgningen, siger piloten Siddartha Gurung.

Der er en dags vandretur til den nærmeste by, og et hold af betjente er på vej til området til fods. Det forventes at nå ulykkesstedet søndag, hvis vejrforholdene forbedres.

Det er ikke angivet, hvor bjergbestigerne og guiderne opholdt sig på det knap 7200 meter høje bjerg, eller hvor de er nu.

Ifølge Wangchu Sherpa fra firmaet Trekking Camp Nepal, der arrangerede turen, slog de alarm, efter at de ikke havde hørt fra holdet i næsten 24 timer.

Ekspeditionsgruppen havde slået lejr ved foden af bjerget, mens de ventede på, at vejret klarede op, før de ville begive sig mod toppen.

Lokale myndigheder har ikke oplyst identiteten på de forskellige gruppemedlemmer, men ifølge lokale medier er den sydkoreanske bjergbestiger Kim Chang-ho blandt de døde.

I 2013 slog han en verdensrekord ved at blive den hurtigste person til at nå toppen af de 14 højeste bjerge i verden uden brug af ekstra ilt.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.