Ni dokumentarfilm i Bio Mors

Biografen klar med Doxbio med ni forskellige instruktører

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I filmen Walk With Me rejser instruktøren Anita Beikpour tilbage i tiden til et Iran bh aldrig kendte, for at finde ud af, hvorfor hendes morfar begik selvmord, da han kom til Danmark. Foto: PR

MORS:Den 21. juni viser Bio Mors ni dokumentarfilm i tre blokke med tre film i hver.

Udover de tre film indeholder hver blok en halv times livetransmission fra Filmskolen, hvor filmenes instruktører bliver interviewet, så publikum rundt om i landet har mulighed for at stille spørgsmål på sms under selve transmissionen.

- Vi håber, at få en masse filmentusiaster i biografen, og Bio Mors tilbyder en lav billetpris på 30 kroner per blok, fortæller Maja Buur Bækgaard fra DoxBio, der står bag arrangementet i samarbejde med Den Danske Filmskole.

Hun fortæller, at instruktøren Jesper Dalgaard, der har instrueret filmen Welt-schmertz, kommer fra Thisted.

Første blok, som begynder klokken 15.00, har overskriften "Iscenesat" og handler om, hvorvidt vores identitet ændrer sig, hvis vi fortæller vores historie på en ny måde. I denne blok vises filmene Enten Eller af Thora Lorentzen, Kraniebrud eller Er du ikke lidt for ung til at optegne dine erindringer? af Mads Hedegaard og Weltschmertz af Jesper Dalgaard. Instruktørerne bliver interviewet af Mads Mikkelsen og Lilian Munk Rösing.

Anden blok har overskriften "Virkelighedens Heltinder" og handler om forestillinger og myter. Her vises filmene Gennem Drømmehinden af Lin Alluna, Alting har en begyndelse af Marie Limkilde og Ksenia Peterburgskaya af Sibylle Tuxen.

Tredje blok har overskriften "Eksil" og præsenterer filmene Vidne af Louise Leth, Escapar - den tilbagevendende drøm af Barbara Bohr og Walk With Me af Anita Beikpour.

På Doxbios hjemmeside kan man læse mere om både filmene og om instruktørerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.