Jammerbugt

Ni hektar hundeskov til gåtur uden snor

Naturstyrelsen har åbnet ny hundeskov ved Thorup Strand

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Pippi kan godt se ideen med en hundeskov, ser det ud til.

Thorup Strand: Plantagen ved Thorup Stand har i forvejen en stor og nyrenoveret naturlegeplads, så derfor lå det lige for at placere en hundeskov lige op af.

På den måde kan familier med børn og hunde i bilen så at sige slå to fluer med et smæk og også få et samlingspunkt, hvor de kan mødes med andre hundeejere.

Sådan forklarer skovfoged i Naturstyrelsen Thy, Thomas Wessel Fyhn, om den ni hektar store, indhegnede hundeskov, som Naturstyrelsen Thy lige har åbnet langs med Thorup Strandvej, hvor Vestkyststien også løber.

Den nye hundeskov har fem låger, og der er blevet slået brede stier, så det er nemt at færdes i området. Som det gælder for Naturstyrelsens øvrige hundeskove, kan hundene færdes mellem træerne uden snor på.

- Selvfølgelig under forudsætning af, at de tager hensyn til andre, der færdes i hundeskoven, understreger skovfogeden.

- Men der er frit slag i hele det indhegnede område, så hunde og mennesker kan gå på opdagelse mellem træerne, siger Thomas Wessel Fyhn, der også kan glæde sig over, at det nye hegn holder hundene indenfor, men det holder i lige så høj grad krondyr og hjorte på den anden side af hegnet. Det har nemlig den fordel, at Naturstyrelsen kan plante mere løv, der på grund af indhegningen kan få lov at stå i fred for dyrene.

Der er da også blevet taget godt imod den nye hundeskov, fortæller Thomas Wessel Fyhn.

- Vi ved jo, at blandt andet de tyske turister ofte har op til flere hunde med, når de er på ferie her, og de sætter stor pris på, at hundene kan færdes frit, ligesom der er mange sommerhusejere, der er trætte af løsgående hunde i området, siger han.

Selv havde han hunden Pippi med, og den var da heller ikke sen til at benytte sig af muligheden for at få en løbetur uden snor.

Det er Naturstyrelsens folk, der har stået for arbejdet med at sætte 1200 meter hegn om de ni hektar. Det har taget en god uges tid.

Projektet er finansieret af penge fra Miljøministeriets friluftslivs-pulje på 100.000 kroner. Naturstyrelsen Thy har stillet arbejdskraft til rådighed til både opførelsen af hundeskoven og den nærliggende naturlegeplads, der også er finansieret af puljen.

Der findes også hundeskove i: Tranum, Thorup Strand, Østerild, Vildsbøll, Klitmøller, Rønhede, Fadersbøll og Aabybro.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.