Udland

Ni meldes dræbt i blodigt rockeropgør i Texas

Politiet har fundet over 100 våben, efter at rivaliserende rockergrupper kom i skudkamp på restaurant.

Rockere fra forskellige grupperinger stødte sammen på en restaurant i den amerikanske delstat Texas søndag lokal tid.

Ni er dræbt, mens 18 andre meldes såret, da rockeropgøret i byen Waco udviklede sig fra at blive udkæmpet med næver og spark til at involvere både knive og pistoler, rapporterer lokale medier.

- Mindst tre rivaliserende bandegrupperinger var til stede i morges af endnu ukendte årsager. Fordi de var her, havde vi patruljer på stedet. Vi regnede med, at der ville opstå problemer, siger Patrick Swanton, talsmand for politiet, ifølge den lokale tv-station KWTX.

Tv-stationen Fox News skriver på sin netavis, at skyderiet fandt sted i restauranten Twin Peaks Sports Bar and Grill, der ligger i indkøbscentret Central Texas Marketplace.

KWTX, der er tilknyttet CNN, rapporterer også, at op mod 100 våben er blevet fundet af politiet, ligesom der er fundet skudhuller i adskillige biler.

Da næverne ikke var nok, begyndte rockerne nemlig at bruge køller og knive, og derpå gik de over til skydevåben.

- Det er et af de mest voldsomme gerningssteder, jeg har set i løbet af mine 34 år som politimand i Waco, siger Swanton til tv-selskabet CBS.

Nogle restaurantgæster og -ansatte søgte ly for det voldsomme opgør i et fryserum, skriver KWTX på sin netavis.

Politiet affyrede også skud, men ingen civile eller betjente meldes såret i urolighederne, oplyser Swanton. Alle ofre var medlemmer af de rivaliserende grupper.

Slagsmålet mellem banderne brød ifølge nyhedsbureauet dpa ud på et toilet, hvorefter det spredte sig til baren og siden til parkeringspladsen.

Ifølge KWTX har der i nogen tid været kold luft mellem de tre grupper.

Abel Reyna, der er anklager i Waco, sagde for to uger siden til tv-stationen, at der i nogen tid har været problemer på netop Twin Peaks.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.