Ni mio. kr. for at køre til og fra Skagen

Kørselsafgift rammer ekstra hårdt i udkants-områder

Hver dag kører 400 lastbiler mellem Skagen og Frederikshavn. Det koster ikke kun diesel og tid, men snart også en kørselsafgift på ni millioner kroner om året. Foto: Thomas Vinther <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Hver dag kører 400 lastbiler mellem Skagen og Frederikshavn. Det koster ikke kun diesel og tid, men snart også en kørselsafgift på ni millioner kroner om året. Foto: Thomas Vinther Pressefotograf Kim Dahl Hansen

SKAGEN:Når lastbiler fra 2015 skal betale kørselsafgift på 1,50 krone pr. kørt kilometer, så kommer det til at belaste erhvervslivet i udkantsområder ekstra hårdt, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Eksempelvis skal erhvervslivet i Skagen regne med en ekstraudgift på i alt ni millioner kroner om året, alene fordi deres biler skal tilbagelægge strækningen til og fra Frederikshavn.
Det viser et regnestykke, som brancheforeningen Dansk Transport og Logistik (DTL) har lavet.

Regnestykket

Hvert døgn kører der ca. 400 lastbiler på strækningen Skagen-Frederikshavn. Det bliver til 146.000 lastbiler om året. Med en strækning på 41 km og en gennemsnitlig forventet afgift på 1,50 kr. pr. km bliver den årlige omkostning knap ni mio. kr.

- Konklusionen er klar: De nye lastbil-afgifter vil ramme særligt udkantsområderne med millionbeløb, og det lokale erhvervsliv kommer til at bære byrden, fastslår Ove Holm, erhvervspolitisk chef i DTL.
Han peger også på Hanstholm som en af de byer, hvis erhvervsliv bliver hårdt af afgiften.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.