Udland

Ni muslimer dræbt af buddhister i Myanmar

Buddhister angriber bus i delstaten Rakhine ved den første alvorlige voldsepisode under reformbølgen.

Ni muslimer dræbt af buddhister i Myanmar

En buddhistisk milits i det vestlige Myanmar har dræbt ni muslimer ved et angreb på en passagerbus, oplyser lokalt politi i landet.

Episoden er den hidtil mest voldelige i landet, siden en ny og reformvenlig regering blev indsat for et år siden.

Bussen blev standset i nærheden af byen Taunggoke i delstaten Rakhine søndag aften, da nogle passagerer var mistænkt for at have dræbt en buddhistisk kvinde for en uge siden, oplyser lokale indbyggere.

Rakhine er det område i Myanmar, som har det største muslimske mindretal i landet. Det buddhistiske flertal ser ofte ned på muslimerne, hvilket især rammer efterkommere af en gruppe muslimer, der blev bragt til landet i 1820'eren af briterne.

Myanmars oppositionsleder, Aung San Suu Kyi, vendte søndag hjem fra et besøg i Thailand - hendes første rejse til udlandet i to årtier.

Aung San Suu Kyi havde ikke sat sine fødder uden for det forhenværende Burma siden 1988 af frygt for, at militærstyret ville forhindre hende i at vende tilbage.

Hun deltog i Bangkok i det såkaldte World Economic Forum. Hendes beslutning om nu at foretage udlandsrejser regnes for det seneste tegn på de store omvæltninger, der finder sted i landet.

Suu Kyi blev for nylig valgt ind i landets parlament ved et suppleringsvalg. Militærjuntaens reformproces har blandt andet ført til, at EU har suspenderet en stor del af sanktionerne mod Myanmar.

/ritzau/Reuters