Danmark

Ni ud af 10 læger deponerer deres ydernummer

Danskerne skal betale for at gå til lægen fra 1. september, når ni ud af 10 læger aflevere deres ydernummer.

Ni ud af 10 læger deponerer deres ydernummer

Lægekonflikten spidser til. Ni ud af 10 praktiserende læger deponerer deres ydernummer fra 1. august, viser opgørelse fra Praktiserende Lægers Organisation, PLO.

Det betyder, at danskerne fra 1. september 2013 skal betale for at komme til lægen.

- Deponeringen af ydernumrene forløber planmæssigt. Vi regner med at have et dækkende billede af tilslutningen ved ugens udgang, men vi er allerede sikre på, at vi når op over 90 procent.

Det skriver formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Henrik Dibbern, i en orientering til landets 3600 praktiserende læger.

- Fredag kommer de officielle tal, men den store volumen af deponeringer er allerede kommet, siger Henrik Dibbern til Ritzau.

Det er organisationens repræsentantskab, der 29. juni endeligt beslutter, om deponering af ydernumrene er vejen frem. Men linjen ligger fast: Sundhedsministerens lovforslag er uacceptabelt. Indflydelse er alfa og omega.

- Om det bliver eller ikke bliver, er op til repræsentantskabet. De skal endeligt beslutte, om det er nødvendigt og rigtigt, at lægerne afleverer deres ydernumre, siger han.

Henrik Dibbern opfordrer de kolleger, som endnu ikke har deponeret deres ydernummer, til at gøre det.

- Det er en stor, stor beslutning at deponere sit ydernummer. Det er en stor risiko at løbe nu, men det er også en stor risiko, hvis vi ikke længere har en aftaleret i forhold til vores egne forhold, siger han.

Henrik Dibbern håber stadig, at det kan lykkes at nå til enighed med regionerne, men der er på nuværende tidspunkt ikke aftalt nogen møder mellem parterne.

Danske Regioner opsagde aftalen med de praktiserende læger 3. maj.

Danske Regioner mente, at PLO modarbejdede målet om at sikre borgerne ensartet høj kvalitet, lægedækning i hele landet og sammenhæng med det øvrige sundhedsvæsen.

Lægerne på deres side mener, at regionerne vil have hånds- og halsret over almen praksis.

Konflikten mellem parterne fik sundhedsminister Astrid Krag (S) til efter en høringsfrist at lave et lovindgreb.

I den nye lov vil regeringen give lægerne og regionerne en klar rammeaftale at forhandle ud fra og en deadline til at blive enige om de økonomiske forhold i en ny overenskomst.

Deadline er 1. september 2014, hvor de nye rammer, som beskrevet i lovforslaget, senest skal træde i kraft.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.