Nibali vinder generalprøve før Giro d'Italia

Astanas Vincenzo Nibali kørte blandt andre fra Bradley Wiggins og Cadel Evans, da han vandt Giro del Trentino.

Nibali vinder generalprøve før Giro d'Italia

Vincenzo Nibali kørte sig ind i favoritfeltet til at tage den samlede sejr i det kommende store italienske etapeløb Giro d'Italia, da han fredag blev samlet vinder af Giro del Trentino.

Den italienske Astana-rytter var stærkest på fjerde og sidste etape i Dolomitterne, hvor han kørte fra alt og alle.

Nibali kørte blandt andre fra sidste års Tour de France-vinder Bradley Wiggins, der dog havde så store problemer med sit gear, at Team Sky-rytteren en kort overgang måtte stoppe cyklen på den afsluttende stigning.

På det tidspunkt var Vincenzo Nibalis holdkammerater fra Astana godt i gang med at sætte det hårde tempo, der senere skulle munde ud i et angreb fra italieneren.

Med seks kilometer til målstregen - lige som Bradley Wiggins havde kæmpet sig tilbage til førergruppen - trådte Nibali af sted.

Den tidligere Tour de France-vinder, BMC-kaptajnen Cadel Evans, kunne heller ikke følge med, og kun Mauro Santambrogio formåede at holde Nibalis hjul. Santambrogio måtte dog slippe med tre kilometer tilbage.

Nibali vandt det lille etapeløb bestående af fire etaper med et samlet forspring til netop Santambrogio på 21 sekunder.

Giro d'Italia begynder om godt to uger, når starten går i Napoli den 4. maj. Løbet slutter 21 etaper senere den 26. maj i Brescia.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.