Nibe Festival i jubelhumør

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Magtens Korridorer indtager Skalskoven til sommer.

I slutningen af december sidste år sendte Nibe Festival en jublende nytårsstatus ud efter et historisk godt Nibe-år.

- Det gør vi også i år, hvor jubeltogtet fortsætter, fastslår en meget glad festivalleder Peter Møller Madsen.

2016 vil for i Nibe-sammenhæng huskes for det år, hvor Volbeat vendte tilbage til den smukke skov og gav én af to danske sommerkoncerter.

Det blev en magisk oplevelse, som NORDJYSKE gav topkarakter og følgende ord med på vejen: "En gang imellem skal man pakke sine fine fornemmelser væk og bare nyde, at man er en del af et særligt øjeblik. Og det var NORDJYSKEs anmelder onsdag aften i Nibe".

Koncerten i Nibe blev ikke mindre legendarisk ved, at Johan Olsen gæsteoptrådte på "For Evigt" og "Gardens Tale", og at fantastiske Sarah Blackwood, som tidligere på dagen optrådte med canadiske Walk Off The Earth, "duetterede" med Michael Poulsen på "Lonesome Rider".

Netop Walk Off The Earth triumferede også i Nibe. Ikke blot med deres legendariske covers. Bandets egen "happyindie" tog også kegler og lavede fest i Nibe.

Fede koncerter stod i kø. Alex Vargas, amerikanske House Of Pain, Dizzy Mizz Lizzy, Suspekt, Rasmus Seebach, som under koncerten breakede, at han skulle være far, Balkan-hip-hoppende Dubioza Kolektiv, Kim Larsen og Gnags i absolut topform. Igen blev 2016-festivalen en meget rolig festival.

- Det er en fornøjelse at lave festival, når publikummet er så harmonisk og stemningen så uovertruffen. Tak til festivalens gæster for det. Vi skaber rammerne i vores smukke skov, men det er gæsterne, der skal skabe stemningen - og det gjorde det rekordstore publikum i den grad, siegr Peter Møller Madsen.

Mere end 4000 frivillige knoklede for at skabe de rammer og det giver også anerkendelse fra festivallederen.

- Vi er udmærket klar over, at vi ikke kan lave vores festival uden de mange tusinde frivillige. Vi har dyb respekt for frivilligheden og er meget ydmyge overfor de mere end 4000 frivillige.

Nøgletal så det basker

Årets festival slog alle rekorder.

Aldrig før har så mange gæster ramt Nibe.

16.000 festede i skoven - og det er rekord.

- Vi omsatte for godt 29½ millioner - og det er i den grad rekord. Vi har derfor netop haft den store fornøjelse at dele 1,4 millioner ud til tæt på 30 foreninger i Nordjylland - og det er helt sikkert også rekord, siger Peter Møller Madsen.

Om rekorder står i kø i 2017 er selvsagt ikke til at vide.

Men ingen tvivl om at Festivalen føler sig rustet til langt ind i fremtiden.

Således slår partoutsalget lige nu alle rekorder.

- Sidste år kunne vi i starten af marts melde udsolgt af partoutbilletter. Netop nu har vi solgt flere partoutbilletter end på samme tidspunkt sidste år, så selv om vi har lidt flere partoutbilletter i salg til Nibe 2017, så forventer vi alligevel tidligt udsolgt, understreger Peter Møller Madsen.

Nibefestivalen har allerede offentliggjort følgende navne: L.O.C., D-A-D, Kim Larsen & Kjukken, Carpark North, P3 Lågsus feat. Vild $mith, Kidd & Brandon Beal, Allan Olsen & band og fremadstormende Phlake.

Og nu følger lige en lille nytårsgave med to nye navne.

Det gælder Magtens Korridorer og fremadstormende Jacob Dinesen som også rammer Skalskoven i 2017.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst