Nibe

Nibe Festival plaget af strømsvigt

Publikum udvandrede fra Die Herren og Phlake koncert, fordi strømmen gik flere gange under koncerterne

Foto: Nicolas Cho Meier

Foto: Nicolas Cho Meier

NIBE:Torsdag aften kunne man ikke høre hele koncerten på Nibe Festival, hvis man var på Reservatet for at høre Die Herren eller Phlake. Lyden forsvandt indtil flere gange. Det betød at flere publikummer valgte at udvandre fra koncerterne i frustration. Onsdag var der også problemer med strøm i lange perioder til blandt andet madboden Den Bette Kineser. Der var også manglende belysning på stier og problemer med at betale med kort begge dage.

Det hele skyldes, at tre-fire generatorer til strøm stod af onsdag. Siden har elektrikerne knoklet med at flytte om på kabler og har nu også fået sat nye generatorer op.

- Det er et sammenfald af en række uheldige omstændigheder. Vi har aldrig prøvet at så mange generatorer er stået af før, siger festivalleder Peter Møller Madsen og fortæller, at de tilbageværende gæster tog det med et smil og begyndte at synge med i stedet.

Backup på stor scene

På den store scene har der ikke været strømproblemer. Her er der backup generatorer. Men det er alt for dyrt at have stående ved alle scener.

Nogle steder på festivalen er der faste strøminstallationer og el-stationer. Til næste års koncert er det et stort ønske for festivalen at få lov til at grave flere kabler ned, så generatorer kan undgås. Men det er ikke så nemt at få lov til i en skov.

- Vi har allerede indhentet tilbud på at få lavet flere faste installationer i skoven. Vi ved dog ikke, om vi får tilladelse til det. Men vi håber det også på grund af bæredygtigheden. Det sviner at have generatorer til at lave strøm, siger Peter Møller Madsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.