Nibe

Nibe siger ja tak

Stor opbakning fra borgere til forskønnelse af torvet. Men det er uafklaret, om busserne skal køre nye veje.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Folk stod nærmest i kø for at få en plads til borgermødet. Foto: Lars Termansen

NIBE:Borgerne i Nibe er ikke i tvivl.

De vil meget gerne have gjort noget ved byens centrale torv. Det må gerne blive grønnere og befriet for noget af den trafik, som i dag glider ind over brostenene.

Det var det klare budskab fra et velbesøgt borgermøde tirsdag aften, hvor cirka 130 borgere var mødt op for at høre nærmere om kommunes planer og for at deltage i debatten.

Respekt for historien

Byplanarkitekt Vibeke Rønnow har udarbejdet forskellige forslag til en opstramning og forskønnelse af torvet. Planen er dog ingen revolution eller fyldt med smarte påhit. Tværtimod bygger den videre på torvets historie og de gamle dyder fra købstaden.

Trafik giver også liv

For eksempel ønsker hun at beholde brostensbelægningen, og arkitekten er ikke vild med en ny musikpavillon på torvet. Så hellere et mere diskret sommersejl.

Hun høstede klapsalver for flere af sine pointer. Blandt andet at den tunge trafik gerne må ledes ad andre veje. Hun er dog ikke arg modstander af biler på torvet som sådan. Tværtimod.

- De kan også være med til at skabe liv, lød det fra Vibeke Rønnow, som også blandt andet har udformet Jomfru Ane Parken på Aalborgs ny havnefront.

Flertal for Strandgade

Hvis planerne om en forskønnelse i Nibe skal føres ud i livet, skal der findes et nyt centralt stoppested til busserne. De holder i dag midt på torvet.

På det punkt gav borgermødet ingen entydig udmelding. Nogen var for og andre imod at flytte stoppestedet fra Nibe Torv. Flertallet af dem, der tog ordet, var dog indstillet på, at den centrale holdeplads kan flyttes til Strandgade ved byens store lægehus.

Aalborg Kommune har afsat fire millioner kroner til renoveringsprojekter i Nibe by. I år laves en ekstra passage over omfartsvejen, der skal binde by og havn bedre sammen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.