Vandalarm: Folk i Nibe skal spare på vandet

Tør sommer og højt vandforbrug får Aalborg Forsyning til at opfordre borgerne i den lille by til at spare på vandet de kommende dage

Arkivfoto: Sarah Würtz

Arkivfoto: Sarah Würtz

NIBE:Aalborg Forsyning oplever lige nu vanskeligheder ved at indvinde nok vand i Nibe til vandforbruget i sommervarmen. Vanskelighederne skyldes kombinationen af en meget tør sommer, der ser ud til at fortsætte og et ekstraordinært højt vandforbrug i Nibe - bl.a. på grund af den igangværende Nibe Festival. For at imødekomme yderligere udfordringer og for at sikre vandforsyningen, har Aalborg Forsyning bl.a. været i dialog med Nibe Festivals ledelse om i videst muligt omfang at spare på vandet. Samtidig opfordres borgerne i Nibe til at spare på vandet, hvor det er muligt og indstille havevanding indtil på mandag.

- Det vil gøre meget for at afhjælpe de udfordringer, vi står med lige nu, hvis borgerne i Nibe vil udvise omtanke med deres vandforbrug i de kommende dage. Situationen er ikke alarmerende, men et hurtigt kig på vejrudsigten viser, at det varme vejr fortsætter, så det er nødvendigt, at spare på eksempelvis havevanding i det omfang man kan, fortæller direktør i Aalborg Forsynings vanddivision Bo Laden.

Han opfordrer til generel omtanke i forhold til vandforbruget i varmen.

- Lige nu og her er der ikke udfordringer andre steder end Nibe, men i kraft af, at vi kommer til at spejde langt efter nedbør den næste tid, må opfordringen herfra være, at vandforbrugerne i hele Aalborg Kommune generelt bruger vand med omtanke, og eksempelvis undlader at vande græsplænen eller andet, der forbruger store mængder vand, forklarer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.