Nicki P. advarer sin yngre kollega: Vent med VM-serien

Når man træder ind i VM-serien begynder det at handle om meget mere end speedway, siger Nicki Pedersen.

Nicki P. advarer sin yngre kollega: Vent med VM-serien

Det danske speedwaytalent Michael Jepsen Jensen drømmer om at træde ind i grand prix-serien allerede fra næste sæson.

Men den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen opfordrer sin unge kollega til at slå koldt vand i blodet.

- Jeg har selv været i hans alder, og jeg synes ikke, at man skal med i serien for tidligt, siger Nicki Pedersen.

- Jeg ved godt, at det eneste, de unge tænker på, er at komme med i grand prix-serien. Men de skal huske på, at det koster en hulens masse penge.

- Og derudover er det vigtigt, at man ikke kommer ind og får det ene nøk efter det andet, så man til sidst mister gejsten, siger veteranen.

Kun 21-årige Michael Jepsen Jensen, der igen i år kører med i det danske speedway grand prix i Parken på et wildcard, siger da også, at det ikke haster for ham at komme med i VM-serien og dermed køre samtlige 12 grand prix-løb.

Men han vurderer selv, at han er klar til at køre med allerede fra næste sæson.

Nicki Pedersen påpeger, at man skal være klar til at fordoble sit mandskab, når man opgraderer til VM-serien, hvor sporten pludselig bliver til en forretning.

- Jeg har hele tiden sagt, at hvis jeg ikke har mine hovedsponsorer og kun kørte med i grand prixet for at blive verdensmester, så ville det være en dyr fornøjelse.

- Man skal pludselig til at have 6-7 mand ansat, hvor man måske har været vant til at have det halve.

- Så det er på et helt andet niveau, hvor man pludselig skal til at være forretningsmand, siger den tidligere verdensmester.

Nicki Pedersens advarsler til Michael Jepsen Jensen er dog ikke ensbetydende med, at den 36-årige speedwayveteran ikke tror på sin yngre kollegas evner på banen.

- Jeg ved, at han har potentialet til at komme ind og blive stabil i serien på et tidspunkt. Han er forhåbentlig den næste upcoming danske speedwaykører, siger Nicki Pedersen, der mener, at Jepsen Jensens sportslige niveau er højt nok til at køre med eliten.

- Han er meget teknisk dygtig og kører ikke bare ud i overhalingsbanen hele tiden. Og det er måske det, der alligevel gør forskellen, når man skal vurdere, om han er klar til VM-serien, siger Pedersen.

Michael Jepsen Jensen har givet afkald på at forsvare sin titel som U/21-verdensmester for at køre med i grand prixet i Parken lørdag aften.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.