Nico Rosberg sejrer i nyt tæt Mercedes-show

Fra de røde startlamper blev slukket, til det ternede slag blev vist, var der en Mercedes i front i Mexico.

For første gang siden 1992 var Formel 1-feltet tilbage i Mexico City søndag, og det blev, som det har været det meste af sæsonen, med Mercedes-dominans fra start til slut.

Nico Rosberg startede foran teamkammeraten, den nykårede verdensmester Lewis Hamilton, og det lykkedes tyskeren at vinde grandprixet, selv han kom under pres til sidst, da en periode med safety car sent i løbet bragte Hamilton helt op bag tyskeren.

Rosberg holdt Hamilton bag sig i starten, hvor Sebastian Vettel (Ferrari) fra tredje position punkterede og raslede ned gennem feltet og måtte gå i pit med det samme.

Det gav Vettel en masse arbejde for at køre sig tilbage i den pointgivende top-10, og hans satsede kørsel endte med at sende ham af banen flere gange - til sidst i barrieren og ud af løbet.

I front hamrede de to Mercedes-racere bare derudaf. Afstanden ned til de næste blev større og større, men med Vettels afkørsel med omkring 20 omgange tilbage kom der safety car på banen, så feltet blev samlet.

Det gav Lewis Hamilton en ny chance for at fravriste teamkammeraten Rosberg, med hvem han ikke har det mest venskabelige forhold, sejren, men tyskeren holdt til mål og snuppede de 25 point til VM-stillingen.

I mål var Rosberg godt et sekund foran Hamilton.

I stillingen rykkede Nico Rosberg forbi Sebastian Vettel i kampen om andenpladsen med to grandprixer tilbage på kalenderen. Vettel har dog stadig muligheden for at vinde pladsen tilbage trods sin afkørsel i Mexico.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.