Nicolai Jørgensen er overrasket over Feyenoord-stime

Feyenoord-angriberen har haft stor succes, efter at han i sommer skiftede til klubben fra FC København.

Ritzau
665589933 Foto: Scanpix/Emmanuel Dunand
3. oktober 2016 17:15

Otte kampe og otte sejre. Sådan er sæsonen i Æresdivisionen hidtil forløbet for fodboldklubben Feyenoord, der har Nicolai Jørgensen i truppen.

Den danske landsholdsangriber, der før denne sæson skiftede til den hollandske storklub fra FC København, havde ikke forventet, at hans hold ville indlede sæsonen så stærkt.

Spørgsmål: Er du overrasket over, at det er gået så godt for jer?

- Når man vinder otte kampe i træk og besejrer Manchester United i Europa League, så ville jeg lyve, hvis jeg sagde andet.

- Men jeg er glad for, at det er gået sådan, og nu skal vi ride videre på bølgen, siger Nicolai Jørgensen, der mandag deltog i en presseseance med Danmarks landshold før VM-kvalifikationskampene mod Polen og Montenegro.

Feyenoord vandt også klubbens første kamp i Europa League 1-0 hjemme over Manchester United.

Nicolai Jørgensen lagde op til målet i den kamp, men ellers har den 25-årige dansker primært gjort opmærksom på sig selv i rollen som målscorer.

Seks ligamål er det foreløbig blevet til, og det seneste faldt med hælen i Feyenoords 2-0-sejr søndag ude over Willem II. Nicolai Jørgensen er dermed delt topscorer i Æresdivisionen.

Den tidligere Leverkusen-spiller er kommet til en liga, hvor holdene gør meget ud af det offensive spil.

- Topniveauet er højere end i Superligaen.

- Resten af holdene i ligaen er teknisk og spillemæssigt dygtigere end i Danmark, men taktisk er det ikke alle hold, der spiller på samme måde, som man gør i Danmark og andre ligaer. De hollandske hold elsker at angribe og score mål.

- Men niveauet er fint, det har været et godt skifte for mig, siger Nicolai Jørgensen.

Feyenoords cheftræner, den tidligere storspiller Giovanni van Bronckhorst, har dog sørget for at balancere Rotterdam-klubbens spil, så Feyenoord med en målscore på 23-2 både har Æresdivisionens bedste offensiv og defensiv.

- Vi spiller lidt anderledes end de andre hold i Holland. Vi forsvarer også, og det kræver meget arbejde ude på banen.

- Vi har et godt hold, som først og fremmest er villigt til at arbejde hårdt i hver eneste kamp. Det kan nogle gange godt være rigtig hårdt, når man spiller tre kampe på en uge. Men indtil videre er det gået meget godt.

- Van Bronckhorst er meget i balance og kommer sjældent med udbrud. Han forbereder os rigtig godt til kampene. Han kan godt sige noget til spillerne, men han stoler også på sine spillere. Han er dygtig, siger Nicolai Jørgensen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...