Nicolai Jørgensen: Jeg fortjener 12-tal for to mål

Med sit andet og tredje landskampsmål sørgede en ellers anonym Nicolai Jørgensen for dansk sejr over Island.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Danmark - Island , venskabslandskamp Foto: Scanpix/Henning Bagger

FCK-angriberen Nicolai Jørgensen havde svært ved at få sat sit aftryk i store perioder af landskampen mod Island torsdag aften.

Alligevel blev han Danmarks store målhelt, da han med to scoringer på under fire minutter i begyndelsen af anden halvleg grundlagde det, der skulle ende med en 2-1-sejr i Åge Hareides debutkamp som dansk landstræner.

Selv har Nicolai Jørgensen ikke lyst til at tale om sin egen præstation ud over de to mål, som begge blev scoret fra en fri position i straffesparksfeltet.

- Sådan er det som angriber, hvis ikke du scorer, så er det gerne meget anonymt. Det handler om at proppe bolden i kassen, og når man går fra banen med to mål som angriber, så har det været til et 12-tal, siger Nicolai Jørgensen.

Landstræner Åge Hareide har heller ikke meget at sige om Jørgensens præstation, så han nøjes også med blot at kommentere træfsikkerheden.

- Man vil altid hellere have en spiller, som laver mål, end en, der ikke laver mål, siger landstræneren kortfattet.

Selv om Nicolai Jørgensen ikke vil gå i dybden med sin egen præstation, vil han gerne rose torsdagens angrebskollega Yussuf Poulsen.

Det var Yussuf Poulsen, der lagde op til Nicolai Jørgensens første mål, mens Poulsen spillede Christian Eriksen fri, inden Tottenham-spilleren assisterede Nicolai Jørgensens anden scoring.

- Jeg synes, at vores måde at angribe på, viljen og gejsten fungerede godt.

- Man kan sige, det var to "powerhouses" deroppe. Der blev løbet meget og investeret meget i løbene. Vi var i feltet hele tiden, så på et eller andet tidspunkt skulle det nok blive farligt i løbet af kampen med mig og Yussuf, siger Nicolai Jørgensen.

I 15 landskampe har Nicolai Jørgensen efter torsdagens fuldtræffere scoret tre mål. Hans første scoring på landsholdet var mod Sverige i Stockholm i november sidste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.