Niels Frederiksen er stolt over OL-deltagelse efter exit

Danmarks fodboldhold nåede fire kampe ved OL, før det blev til et nederlag mod Nigeria i kvartfinalen.

Football - Men's First Round - Group A Iraq v Denmark Foto: Reuters/Ueslei Marcelino

Football - Men's First Round - Group A Iraq v Denmark Foto: Reuters/Ueslei Marcelino

Den danske OL-fodboldlandstræner, Niels Frederiksen, mener, at hans hold faldt med ære i kvartfinalenederlaget på 0-2 til Nigeria.

I det hele taget er han stolt over den indsats, som det usammenspillede fodboldhold trods alt formåede at præstere i Brasilien, hvor det blev til en sejr, en uafgjort og to nederlag.

- Vi fik mod Nigeria vist, at vi var en kvartfinale værdig. Det, synes jeg, betyder noget. Vi var berettiget til at spille kvartfinalen, og vi havde noget at bidrage med, siger Frederiksen til bold.dk.

- Vi har repræsenteret fodbolddanmark på en god måde, og så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at de her knægte kommer hjem med nogle lærerige oplevelser. Det har været en oplevelse, men det har godt nok også været lærerigt, siger han.

Danskerne havde flere gode muligheder for at få udlignet John Obi Mikels 1-0-mål, men skarpheden var ikke i OL-klasse. I stedet blev det i anden halvleg 2-0 til Nigeria, og spændingen forsvandt.

- Jeg anerkender, at Nigeria vel lige var de der tre-fire-fem procent dygtigere end os i nogle facetter af spillet, specielt på det fysiske har de et større overskud, siger Niels Frederiksen til bold.dk.

Med nederlaget forlader Danmark turneringen med blot en enkelt scoring i de fire kampe. Den stod Silkeborgs Robert Skov bag i 1-0-sejren over Sydafrika i gruppespillet.

Det var Danmarks første OL-deltagelse i herrefodbold siden 1992.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.