Nigerias første VM-sejr i 16 år

Premier League-spiller blev matchvinder for Nigeria, som sendte Bosnien hjem fra VM

Nigeria slog Bosnien ud af VM, og det var afrikanernes første sejr ved en VM-slutrunde siden 1998. Arkivfoto: Behrouz Mehri, AFP Photo
Sport 22. juni 2014 07:25

BRASILIEN: Nigeria slog natten til søndag dansk tid Bosnien ud af VM, og det var afrikanernes første sejr ved en VM-slutrunde siden 1998.

Stoke-angriberen Peter Odemwingie blev matchvinder i første halvleg, da han scorede kampens eneste mål. Med 1-0-sejren har Nigeria nu stadig mulighed for at nå 1/8-finalerne.

- Det har varet 16 år uden sejre for vores land, så vi er meget glade. Vi havde brug for sejren. De har nogle fantastiske spillere, så vi er glade for at komme tilbage, siger Odemwingie med henvisning til en svag præstation mod Iran i første kamp, som endte 0-0.

Bosniens Edin Dzeko blev snydt for et mål i første halvleg, og i overtiden var han yderst tæt på at holde liv i Bosniens VM-slutrunde, men stolpen var i vejen.

Nigeria skal i næste uge møde Argentina, mens Iran spiller mod Bosnien. Hvis Iran taber eller spiller uafgjort, er Nigeria videre fra gruppe F.

Ved VM-slutrunden i 1998 blev Nigeria slået ud i 1/8-finalerne af Danmark, som senere blev stoppet af Brasilien i kvartfinalen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...