Nikolaj Jacobsen er ikke tilfreds endnu: Vi vil have mere

Den danske landstræner har sat sig nye mål inden finaleweekenden i Zagreb.

Nikolaj Jacobsen kalder det "fedt" at nå frem til medaljekampene i sin første slutrunde som landstræner. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Nikolaj Jacobsen kalder det "fedt" at nå frem til medaljekampene i sin første slutrunde som landstræner. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen har sat sig nye mål, efter at den officielle EM-målsætning blev indfriet med kvalifikationen til semifinalen.

Nu går det danske hold - naturligvis - efter at score den store triumf i medaljekampene i Zagreb, hvor Frankrig, Spanien og fredagens modstander, Sverige, er de øvrige deltagere.

- Man kan sige, at presset udefra aftager en smule, når vi har opfyldt målsætningen. Men vi er ikke kommet til Zagreb for at være tilfredse nu.

- Nu skal vi tage næste skridt, og det ultimative for os vil selvfølgelig være, hvis vi kan vinde to kampe mere, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark møder et svensk hold, der har modbevist Jacobsens teori om, at man som regel kun kan tillade sig ét nederlag undervejs i en slutrunde.

Sverige har tabt tre gange, men står altså alligevel i semifinalen.

- Man skal lige have lidt held for at nå langt i en turnering, og Sverige har kunnet tabe de rigtige kampe.

- Det er lidt usædvanligt, at man kan komme i semifinalen med tre nederlag. Men det er godt for Sverige, siger Nikolaj Jacobsen.

For landstræneren har EM også været en stor oplevelse, og med udsigt til weekendens storkampe udlever han nogle af de drømme, han havde, inden han tog jobbet.

- Det er fedt. Det var derfor, jeg gerne ville være landstræner. Jeg ville gerne have lov til at stå i sådan nogle situationer, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmarks semifinale mod Sverige begynder klokken 20.30.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.