Nikolaj Jacobsen øjner guld i tysk håndbold

Danske Nikolaj Jacobsen er cheftræneren, der skal føre Rhein-Neckar Löwen til sit første mesterskab.

Rhein-Neckar Loewen vs SG Flensburg-Handewitt Foto: Scanpix/Lukas Schulze

Rhein-Neckar Loewen vs SG Flensburg-Handewitt Foto: Scanpix/Lukas Schulze

Det er kun Nikolaj Jacobsens anden sæson som cheftræner for Rhein-Neckar Löwen i Bundesligaen.

Alligevel kan han være med til at sikre, at klubben søndag vinder det tyske mesterskab for første gang nogensinde.

Rhein-Neckar ligger i spidsen af den tyske liga med 54 point før søndagens sidste spillerunde. Flensburg-Handewitt følger lige efter med 53 point, og er det eneste hold, der stadig kan hente Rhein-Neckar.

Jacobsens klub skal derfor holde afstanden i sidste runde, hvor modstanderen er bundholdet N-Lubbecke, der allerede er rykket ud af ligaen.

- Vi har spillet stabilt hele året, og så har vi en kæmpe gulerod foran os. Vi kan blive mester.

- Vi ved ikke helt, hvor meget de kommer med, men det er stadigvæk et godt hold med mange dygtige spillere. Men spiller vi på det niveau, vi kan, så skal Lubbecke være rigtig gode for at slå os, siger Jacobsen.

Inden sæsonen var Rhein-Neckar ikke regnet som et bud på en tysk mester i en liga, hvor favoritværdigheden typisk er hos Flensburg og THW Kiel, der i øjeblikket ligger henholdsvis nummer to og tre.

Rhein-Neckar har dog kun tabt fire kampe i løbet af sæsonen.

- I år har vi ikke haft nogle svipsere. Vi har tabt i Kiel, Melsungen og Berlin. Det kan ske for alle hold. Og vi har tabt mod Flensburg hjemme, men det er sket for næsten alle hold i år.

- Sidste år kiggede vi tilbage på Kiel, der var lidt skarpere, end vi var. Vi havde to nederlag i både Erlangen og Bergischer, som forhindrede os i at blive mestre, og dem har vi ikke haft i år, siger træneren.

Rhein-Neckar blev grundlagt i 2002, og vinder holdet søndag titlen, er det klubbens første. Det vil dog ikke være den 44-årige træners første tyske mesterskab.

I sin spillerkarriere brillerede han som fløjspiller og spillede i en årrække for tyske THW Kiel. Her var han med til at vinde Bundesligaen hele tre gange, mens Nikolaj Jacobsen og Kiel også vandt to pokaltitler.

Rhein-Neckar har også danske Mads Mensah Larsen i truppen, og venstrebacken kan være med til at sikre mesterskabet, når sidste ligakamp spilles søndag klokken 15 i Lubbecke.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.