Nikolaj Jacobsens assistent: Vi bliver et stærkt team

Henrik Kronborg kommer til at få flere opgaver i de første år af Nikolaj Jacobsens periode som landstræner.

Henrik Kronborg Foto: Scanpix/Claus Fisker

Henrik Kronborg Foto: Scanpix/Claus Fisker

Når Nikolaj Jacobsen 1. august næste år tiltræder som landstræner for Danmarks mandlige håndboldlandshold, får assistenttræner Henrik Kronborg samtidig mere ansvar.

Han ser frem til samarbejdet med den kommende landstræner.

- Det er et rigtig godt landshold med mange dygtige spillere, der senest vandt OL-guld. Og der er rigtig dygtige spillere på vej.

- Så jeg har store forventninger, også til samarbejdet med Nikolaj. Vi får et meget stærkt team, både håndboldfagligt og taktisk, siger Henrik Kronborg.

Sideløbende med assistentjobbet på landsholdet er han i denne sæson tilknyttet Skjern Håndbold som konsulent.

De første to år af den fireårige kontraktperiode fra 2017 til 2021 skal Nikolaj Jacobsen samtidig varetage jobbet som cheftræner for tyske Rhein-Neckar Löwen, så han er kun ansat som landstræner på halv tid.

Derfor bliver en del opgaver uddelegeret til assistenten.

- Jeg skal varetage nogle opgaver, for eksempel opfølgning på spillere, og have kontakt med spillere, trænere og klubber, siger Henrik Kronborg.

- Jeg ser en masse håndbold i forvejen. Vi har adgang til rigtig meget via nettet og den database, hvor alle kampe ligger. Selvfølgelig skal jeg ud (i hallerne, red.) og se noget håndbold, men jeg ser heldigvis en masse i forvejen.

- Der kommer til at ligge flere arbejdsopgaver hos mig, i og med at Gudmundur har varetaget de ting og været fuldtidsansat til det, siger Henrik Kronborg.

Gudmundur Gudmundsson stopper næste sommer som landstræner efter tre år på posten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.