Nilfisk suger selvtillid trods efterslæb i første halvår

Trods vækst i andet kvartal halter Nilfisk stadig bagefter sidste års resultater, viser halvårsregnskab.

Selv om Nilfisks andet kvartal i år kom lidt op i tempo, var halvårsregnskabet ikke nok til at nå sidste års niveau eller aktiemarkedernes forventninger. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Selv om Nilfisks andet kvartal i år kom lidt op i tempo, var halvårsregnskabet ikke nok til at nå sidste års niveau eller aktiemarkedernes forventninger. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Der er i løbet af andet kvartal blev suget flere penge ind i omsætning hos Nilfisk, der nok er bedst kendt for sine rengøringsmaskiner. Det viser selskabets halvårsregnskab.

I rå tal kan Nilfisk præsentere en organisk vækst på 5,8 procent for andet kvartal. Nettoomsætningen er vokset med 4,5 millioner euro - svarende til lige under 30 millioner kroner - sammenlignet med samme periode sidste år.

Dermed er der skabt ro om selskabets strategi, mener direktør Hans Henrik Lund, der i en skriftlig kommentar til regnskabet skriver:

- I andet kvartal har vi gjort solide fremskridt mod vores strategiske mål om at simplificere og vækste virksomheden. Vi leverer et stærk finansielt resultat med organisk vækst på 5,8 procent drevet af en positiv udvikling i fire af vores fem segmenter.

Regnskabet efterlader dog en nullermand eller to i hjørnerne. Selv om omsætningen i andet kvartal isoleret set er stærkere for Nilfisk i år end sidste år, afslører regnskabet for årets første seks måneder, at både omsætning og overskud er faldet sammenlignet med første halvdel af sidste år.

Samtidig står det klart, at Nilfisk har droppet planerne om at fusionere med sin amerikanske konkurrent Tennant.

- Vi ser mere værdi i vores egen plan, siger Hans Henrik Lund ifølge Ritzau Finans.

Regnskabet skabte ikke umiddelbart nogen større glæde på aktiemarkedet. Den første handel med Nilfisk-aktien sendte kursen i minus med omkring ni procent efter handlens start.

Regnskabet imponerer heller ikke analytiker i Jyske Bank Janne Vincent Kjær.

- Regnskabet er lidt til den skuffende side i forhold til mine forventninger. Den organiske vækst var 5,8 procent, men jeg havde ventet en vækst på 7,1 procent, siger hun til Ritzau Finans.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.