Nils Nielsen er blandt verdens tre bedste kvindetrænere

Den tidligere landstræner for Danmark er en af tre trænere, der kan blive kåret som verdens bedste.

HOLLAND: EM fodbold kvinder Foto: /ritzau/Khan Tariq Mikkel/arkiv

HOLLAND: EM fodbold kvinder Foto: /ritzau/Khan Tariq Mikkel/arkiv

I august blev fodboldtræneren Nils Nielsen nomineret i et felt på ti trænere til kåringen af årets bedste træner i verden for et kvindeligt hold.

Fredag slap den nu forhenværende landstræner for Danmark gennem nåleøjet, da Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) skar kandidatfeltet ned til tre.

Nils Nielsen, der i august førte Danmark til EM-sølv, er nomineret sammen med franskmanden Gerard Precheur, der førte Lyon til Champions League-titlen, samt træneren for de hollandske EM-guldvindere, Sarina Wiegman.

- Det er altid rart, at nogen sætter pris på det, der er blevet leveret. Jeg har været en del af det, vi har præsteret med landsholdet, og det bliver jeg da ikke mindre stolt af nu, siger Nils Nielsen til DR Sporten.

Han valgte i august at stoppe som landstræner for Danmark.

Endnu har Nils Nielsen ikke fundet et nyt job, og i den forbindelse glæder det ham også at være blandt de tre kandidater til titlen som verdens bedste træner.

- Det kommer i hvert fald ikke til at skade. Det kan være, at der er nogen, jeg ikke kender, der kigger min vej lidt hurtigere, hvis man kan skrive sådan noget på CV’et, siger han.

Vinderen bliver fundet den 23. oktober i London.

Pernille Harder var blandt de ti spillere, der i august blev nomineret til titlen som verdens bedste kvindelige spiller.

Den danske landsholdsanfører kom dog ikke blandt de tre bedste i kåringen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.