NKT foretager milliardopkøb og splittes op

Industrivirksomheden NKT A/S opkøber konkurrent for milliardbeløb og deler forretningen op.

Der er forandringer på vej i det børsnoterede selskab NKT Holding, der snart bliver delt i to.

Det sker, efter at selskabet har indgået aftale om køb af kabelproducenten AAB Cables, der producerer højspændings- og offshorekabler. Prisen for nyerhvervelsen er 5,3 milliarder kroner på gældfri basis.

Opkøbet forstærker NKT Cables' position på markedet for højspændingsledninger.

- Vi opererer i en industri, hvor innovation og størrelse er afgørende faktorer og ABB’s kabelforretning er et perfekt strategisk match til vores eksisterende forretning.

- Sammen bliver vi førende på levering af højspændingskabler til energiforsyningen i Europa, fordi vi får et stærkt og effektivt produktionsnetværk, bliver geografisk godt placeret og får komplementerende knowhow, siger NKT Cables' administrerende direktør, Michael Hedegaard Lyng.

I anledningen af opkøbet foreslår bestyrelsen, at selskabet udskilles fra moderselskabet i et selvstændigt børsnoteret selskab, ligesom NKT Holdings andet store ben, rengøringsudstyrsproducenten Nilfisk, skal stå på helt egne ben.

- Det baner også vejen for at opsplitte vores holdingselskab i to selvstændige børsnoterede selskaber, som bliver blandt de førende i deres respektive industrier.

- Vi forventer, at begge tiltag skaber værdi for vores aktionærer på både kort og længere sigt, siger bestyrelsesformand Jens Due Olsen.

Hvordan opsplitningen mere præcist kommer til at ske, vil blive offentliggjort, når købet er endeligt gennemført.

Beslutningen betyder, at der ikke bliver udbetalt udbytte i år, ligesom beslutningen heller ikke ventes at ændre væsentligt på årets resultat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.