NKT risikerer milliardsmæk i kartelsag

NKT Cables er anklaget for at have deltaget i kabel-kartel med 12 andre kabelproducenter verden over.

NKT risikerer milliardsmæk i kartelsag

Presset på den danske kabelproducenter NKT stiger i sagen om ulovlig kartelvirksomhed anlagt af EU-Kommissionen. NKT Cables er anklaget for at have deltaget i kartellet på lige fod med 12 andre kabelproducenter, skriver dagbladet Børsen.

To andre kabelproducenter i henholdsvis Italien og Frankrig har hensat omkring 1,5 milliarder kroner til bøder og sagsomkostninger, mens NKT undlader at hensætte noget beløb.

Administrerende direktør for NKT, Thomas Hofman-Bang, forklarer, at situationen er håndteret retmæssigt.

- Vi har ikke gjort noget forkert, der giver anledning til at afsætte et beløb. Dermed er risikoen håndteret retmæssigt, som du kan se af noten, siger Thomas Hofman-Bang til Børsen.

Dermed henviser direktøren til det netop afsluttede 2012-regnskab.

Ifølge Børsen risikerer NKT en bøde på op til 10 procent af omsætningen på godt 15 milliarder kroner, hvis selskabet bliver fundet skyldig i kartelvirksomhed.

I 2009 ransagede EU-Kommissionen en række europæiske producenter af søkabler og højspændingskabler og fandt så meget belastende materiale, at 12 selskaber, herunder NKT Cables og NKT Holding, i juli 2011 modtog en klagepunktsmeddelelse.

Kabelproducenterne er i EU-Kommissionens kikkert for at have drevet ulovlig kartelvirksomhed i perioden fra 1998 til 2008.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst