Noder og unoder på seminariet

De sidste detaljer på plads inden premieren i aften

Musicalen opføres af 22 studerende, tidligere studerende og ansatte på seminariet. Dertil kommer et 24 mand stort orkester. 
FOTO: HANS RAVN

Musicalen opføres af 22 studerende, tidligere studerende og ansatte på seminariet. Dertil kommer et 24 mand stort orkester. FOTO: HANS RAVN

HJØRRING:- Du skal gå udenom, så du åbner scenen. - Hvis du først siger din replik, og SÅ afleverer glasset med cider, virker det endnu mere fornærmende. - Udtal ordene tydeligt, så man kan høre, hvad I synger. Der var stadig mange småting, der godt kunne blive lidt bedre, da Hjørring Seminarium søndag eftermiddag holdt åbne prøver på musicalen Rousseau. Men da dagens øvelser var overstået, kunne instruktør Dorte Mørch også uddele mange roser til de medvirkende for at få scener og mimik til at sidde lige i øjet. Musik til kaffen Seminariet havde slået dørene op til søndagens prøver, og det var ganske gratis at få musical til eftermiddagskaffen - tilskuerne skulle bare selv medbringe kaffen. Det var jo ikke den fulde forestilling, tilskuerne blev trakteret med, til gengæld var det interessant bagefter at overvære evalueringen for åbent tæppe. Der er åbenbart uendelige mængder af detaljer og virkemidler, der skal være helt i orden, hvis sådan en forestilling skal være optimal. Musicalen opføres i anledning af Hjørring Seminariums 50 års jubilæum, og den er skrevet af Viggo Ernst Thomsen (historien), Jens Stig Olsen (musikken) og Lone Dall (sangteksterne). Stor tænker Emnet og hovedpersonen er kvindebedåreren, forfatteren og filosoffen Jean Jaques Rousseau, der betragtes som reformpædagogikkens fader. Rousseau lød overordentlig moderne i sit syn på børn og pædagogik, men sendte sine egne fem børn på børnehjem. Der er premiere i aften kl. 19.30 og Rousseau ”genudsendes” i morgen og overmorgen samme tid samt 8. september kl. 15. Billetter kan købes på seminariet eller i Betty Mogensens Boghandel.