Nøddetærte

Serveret med cremefraiche og friske bær

Det skal du bruge 160 g hasselnødde- eller valnøddekerner 125 g sukker 5 æggehvider Pynt 100 g mørk chokolade 1/2 dl piskefløde Reven appelsinskal Sådan gør du Hak nødderne mellemfint i blender og bland dem med sukkeret. Pisk æggehviderne meget stive. Bland forsigtigt nødde/sukker blanding med de piskede æggehvider. Kom dejen i en velsmurt, raspdrysset springform på cirka 26 cm i diameter. Bag kagen cirka 35 minutter ved 180 grader. Lad kagen svale lidt i formen, før den forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive helt kold. Kagen falder lidt sammen, når den kommer ud af ovnen. Bring piskefløden i kog, del chokoladen i mindre stykker og smelt dem inden omrøring i fløden. Fordel chokoladeglasuren over kagen og pynt med fintstrimlet appelsinskal. Serveres med cremefraiche. Pyntes med friske bær.