Nødhjælp er på vej til syriske enklaver

- I hjælper os på ingen måde med at hjælpe de civile i Syrien, siger FN til diplomater fra 23 lande.

Den særlige FN-rådgiver Jan Egeland siger ifølge Reuters, at den syriske regering muligvis torsdag vil give tilladelse til, at en nødhjælpskonvoj med 43 lastbiler sendes ind til byen Douma i det belejrede østlige Ghouta ved Damaskus.

Andre talsmænd for FN siger, at en russisk plan om en daglig fem timers pause i kampene i det østlige Ghouta må udvides, så fødevarer og medicin kan sendes ind i enklaven.

- Dette må ikke knyttes sammen med udvekslinger af fanger, siger FN-talsmænd.

FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura, siger, at FN ikke vil opgive at få etableret en 30 dage lang våbenhvile, som FN's Sikkerhedsråd har vedtaget det i en resolution.

Egeland siger, at FN leverede en meget skarp meddelelse torsdag til diplomater fra 23 lande ved et humanitært møde torsdag.

- I hjælper os på ingen måde med at hjælpe de civile i Syrien, hed det.

Torsdag lykkedes det også Røde Kors at bringe en konvoj med nødhjælp frem til den hårdt prøvede civilbefolkning i Afrin i det nordlige Syrien.

Konvojen består af 29 lastbiler fyldt med mad, rent vand, hygiejnepakker, tæpper og vintertøj til 50.000 børn og voksne i byerne Afrin og Tal Rifaat.

Gennembruddet kommer efter ugers forhandlinger med de kæmpende parter i området om at garantere sikker adgang for konvojen.

Røde Kors forsøgte at bringe nødhjælp frem til Afrin den 22. februar, men måtte vende om, da de frivilliges sikkerhed ikke kunne garanteres.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.