Udland

Nødhjælpsarbejder: Nepal gør klar til en nat i det fri

Telte slås op i Kathmandu, hvor mange gør sig klar til en nat i det fri efter nyt jordskælv, fortæller udsendt

Nødhjælpsarbejder: Nepal gør klar til en nat i det fri Foto: POLFOTO/AP

Nødhjælpsarbejder: Nepal gør klar til en nat i det fri Foto: POLFOTO/AP

Ifølge Folkekirkens Nødhjælps katastrofechef, Erik Johnson, som befinder sig i Kathmandu, er byen ved at falde til ro oven på tirsdagens jordskælv i Nepal. Nu forbereder mange sig på en nat i det fri på grund af frygt for flere efterskælv.

- Folk sover uden for i nat. Vi er også gået i gang med at slå telte op i en lejr og tilbringer de næste dage i det fri, siger Erik Johnson, som oplevede tirsdagens voldsomme jordskælv på tætteste hold.

- Jeg var til møde i en regeringsbygning sammen med andre ngo'er og FN-folk. Bygningen begyndte at ryste rigtig, rigtig kraftigt. Vi var på tredje sal. Nogen begyndte at skrige og græde og løbe ud, mens andre søgte ly under bordene.

- Efter omkring 30 sekunder kom vi alle sammen ned ad trapperne og ud i det åbne omkring bygningerne. Der stod vi og kunne høre ambulancer begynde at komme. Vi kunne se, at bygningerne stadig rystede omkring os, siger han.

Ifølge Erik Johnson har der været mange efterskælv i Nepal, siden landet 25. april blev ramt af et jordskælv på 7,8.

- Men det her var langt, langt værre, siger Erik Johnson, som kan fortælle om mange nye sprækker i bygningerne, der hvor han befinder sig i Kathmandu. Også Folkekirkens Hovedkvarter har fået nye sprækker i væggene efter skælvet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.