Udland

Nødhjælpsgrupper melder om blodbad i Aleppo

Ifølge Læger uden Grænser er de stridende parter i Syrien ved at udløse et blodbad på de civile i Aleppo.

People walk on the rubble of damaged buildings in the rebel held area of al-Kalaseh neighbourhood of Aleppo Foto: Reuters/Abdalrhman Ismail

People walk on the rubble of damaged buildings in the rebel held area of al-Kalaseh neighbourhood of Aleppo Foto: Reuters/Abdalrhman Ismail

Nødhjælpsorganisationen Læger uden Grænser, MSF, appellerer fredag til den syriske regering og Rusland om at indstille bombningerne af det østlige Aleppo. Det sker med en advarsel om, at de er ved at udløse et blodbad på de civile i storbyen.

- Bomber regner ned fra den syrisk-ledede koalition, og hele det østlige Aleppo er blevet en gigantisk dræberboks, siger MSF's operationsdirektør, Xisco Villalonga.

- Den syriske regering må indstille dette uophørlige bombardement, og Rusland har som en altafgørende politisk og militær allieret af Syrien ansvaret for at udøve politisk pres og få det stoppet, siger han.

FN har gentagne gange advaret om, at en humanitær katastrofe er ved at udfolde sig i Aleppo i et omfang, som endnu ikke er set i Syriens fem år lange borgerkrig, som har kostet over 300.000 mennesker livet.

FN siger, at der kun er 35 læger tilbage i det østlige Aleppo, hvor 250.000 er under belejring.

Dansk Røde Kors oplyser fredag, at ødelæggelserne og brutaliteten i Aleppo overgår alt, hvad nødhjælpsorganisationen tidligere har set i Syrien.

- Kun to hospitaler i den østlige del af byen kan stadig udføre store operationer. Rengøringspersonalet på hospitalerne udfører førstehjælp, fordi antallet af patienter er for højt til, at det medicinske personale kan følge med, skriver Dansk Røde Kors.

Ifølge nødhjælpsorganisationen er det medicinske personale løbet tør for stort set alt og bruger nu ligposer som tæpper for at holde patienter varme.

- Nu løber de snart tør for ligposer. Førstehjælp bliver klaret i gaderne af enhver, der ikke er såret. Kun seks hospitaler er tilbage. Der var tidligere 21. Der er ingen vand, ingen gas, ingen elektricitet. For tidligt fødte må derfor forsøge at klare sig uden hjælp fra kuvøser, lyder det videre.

I de seneste uger er 338 dræbt, deriblandt 261 børn, siger officielle talsmænd for WHO fredag.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.