Udland

Nødhjælpsorganisationer i Nepal: Akut mangel på husly

Der er akut mangel på presenninger i Nepal, men lagrene er snart helt tomme, advarer Folkekirkens Nødhjælp.

Opgørelserne over ødelæggelserne efter sidste lørdags voldsomme jordskælv i Nepal fortsætter med at stige i takt med, at skader og tab bliver gjort op.

Otte dage efter skælvet er over 150.000 huse konstateret totalskadede, mens over 7.000 mennesker er omkommet, og yderligere 14.000 er sårede. Det viser den seneste opgørelse fra NITC, National Information Center Nepal, der er en organisation under den nepalesiske regering.

Derfor er der først og fremmest akut behov for husly til befolkningen, men det er snart ikke muligt at skaffe flere presenninger, advarer Folkekirkens Nødhjælps katastrofekoordinator, Erik Johnson, fra Kathmandu i Nepal.

- Vi har store udfordringer, især med husly. Vi forsøger at dele presenninger ud, så folk kan bygge et lille telt. Problemet er bare, at vi simpelthen ikke har nok presenninger. De lokale markeder og vores lagre er tømte, siger han til Ritzau.

Lige nu har Folkekirkens Nødhjælp syv lastbiler fyldt med presenninger på vej fra Delhi, men også der er markedet ved at være presset på udbuddet, forklarer Erik Johnson og understreger at tomme lagre og ufremkommelige områder er den største udfordring for nødhjælpsarbejdet lige nu.

Situationen er den samme i Dharding-distriktet tre timers kørsel nordvest for Kathmandu, forklarer Jesper Bertelsen, der er nødhjælpsarbejder i Dansk Røde Kors. Tidligere søndag kørte han fire timer længere ud i de ufremkommelige bjerge med en delegation.

- Situationen er sådan, at 80 procent af alle husstande er påvirkede efter jordskælvet, og 60 procent af husene er ødelagte ude i landsbyerne. Folk sidder på gaden, fordi deres små lerhytter er styrtet sammen, siger han til Ritzau.

Jesper Bertelsen fortæller videre, at Røde Kors-delegationen mandag vender tilbage til landsbyerne med presenninger til 5000 nødstedte familier i bjergene, som mangler husly.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.