Thisted

Nødplan i Thisted har kostet 1,3 mio. kr.

Region Nordjylland har gjort status over, hvordan det går med særberedskabet på sygehuset i Thisted

I perioden fra 13. juni til 18. august er 403 akutte patienter blevet omvisiteret fra sygehuset i Thisted til andre nordjyske sygehuse. Arkivfoto

I perioden fra 13. juni til 18. august er 403 akutte patienter blevet omvisiteret fra sygehuset i Thisted til andre nordjyske sygehuse. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Siden Regionshospital Nordjylland 13. juni iværksatte en såkaldt midlertidig driftsmodel for sygehuset i Thisted, hvorefter akutte kirurgiske patienter sendes videre til andre sygehuse, har regionen brugt cirka 1,3 millioner kroner ekstra på ambulancekørsel.

Det viser en statusrapport, som Region Nordjylland har udarbejdet.

I perioden fra 13. juni til 18. august blev i alt 403 patienter omvisiteret til andre hospitaler i regionen, heraf flest til Aalborg. Desuden er cirka 30 patienter bragt til hospitaler i Region Midtjylland, dog ikke nødvendigvis med henblik på en akut operation.

Gennemsnitligt har der været fire ekstra ambulancekørsler dagligt fra Thisteds optageområde.

Statusrapporten viser også de gennemsnitlige responstider for ambulancerne fordelt på kommuner og måneder. Ifølge regionens aftale med Falck skal den gennemsnitlige responstid i regionen som helhed være på maksimalt 09:12 minutter.

Det nærmede man sig i august, hvor gennemsnittet i regionen var 09:09 minutter. I Jammerbugt Kommune var tallet oppe på 10:54 minutter, i Morsø Kommune 09:49 og i Thisted Kommune 09:29. For to af kommunernes vedkommende var tallet endnu højere i juli. Laveste responstid i perioden fra april 2015 til august 2016 var for Morsø Kommunes vedkommende i maj 2016, hvor tallet var 07:13.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.