Nødsejlads til Egholm

Færgetrafikken mellem Aalborg og Egholm blev tirsdag middag indstillet efter uheld. Sejladsen er nu genoptaget, men stopper igen tirsdag aften.

Peter Witten,
Færgetrafikken mellem Aalborg og Egholm blev tirsdag middag indstillet efter uheld. Sejladsen er nu genoptaget, men stopper igen i aften. Foto Henrik Bo
Egholm 20. september 2011 15:54

Egholm-overfarten er igen ramt af problemer, og færgetrafikken måtte indstilles tirsdag middag. Ved middagstid faldt en op mod 3,5 ton tung kontravægt af færgelejet og plumpede i vandet. Plumpede i vandet - Vi er nødt til at få det lavet, så færgelejet igen er sikkert at bruge, siger overfartsleder Erik Winther. Uheldet skete, efter en tung kornvogn var kørt i land. Tilsyneladende havde vibrationer derfra bredt sig, så beton, der holder kontravægten fast, sprang. Hvorefter den tonstunge kontravægt sank til bunds ved færgelejet. Kran som nødløsning I øjeblikket bruges en kran midlertidigt til at hive broklappen og og ned, og dermed er sejladsen genoptaget i begrænset omfang. Men sejladsen indstilles igen fra kl. 20 tirsdag aften, hvorefter man vil arbejde på højtryk for at få udbedret skaderne. - Men vi skal nok folk fra Egholm fragtet over onsdag morgen, så de kan komme på arbejde, lover Erik Winther. Flere uheld Forleden skete der et andet uheld i færgelejet på Aalborg-siden. En cementklods faldt af kajanlægget, og det betød, at det var for usikkert at bruge den nye Egholm-færge. Overfarten blev så varetaget af den gamle Egholm-færge.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...