Egholm

Nødsejlads til Egholm

Færgetrafikken mellem Aalborg og Egholm blev tirsdag middag indstillet efter uheld. Sejladsen er nu genoptaget, men stopper igen tirsdag aften.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Færgetrafikken mellem Aalborg og Egholm blev tirsdag middag indstillet efter uheld. Sejladsen er nu genoptaget, men stopper igen i aften. Foto Henrik Bo

Egholm-overfarten er igen ramt af problemer, og færgetrafikken måtte indstilles tirsdag middag. Ved middagstid faldt en op mod 3,5 ton tung kontravægt af færgelejet og plumpede i vandet. Plumpede i vandet - Vi er nødt til at få det lavet, så færgelejet igen er sikkert at bruge, siger overfartsleder Erik Winther. Uheldet skete, efter en tung kornvogn var kørt i land. Tilsyneladende havde vibrationer derfra bredt sig, så beton, der holder kontravægten fast, sprang. Hvorefter den tonstunge kontravægt sank til bunds ved færgelejet. Kran som nødløsning I øjeblikket bruges en kran midlertidigt til at hive broklappen og og ned, og dermed er sejladsen genoptaget i begrænset omfang. Men sejladsen indstilles igen fra kl. 20 tirsdag aften, hvorefter man vil arbejde på højtryk for at få udbedret skaderne. - Men vi skal nok folk fra Egholm fragtet over onsdag morgen, så de kan komme på arbejde, lover Erik Winther. Flere uheld Forleden skete der et andet uheld i færgelejet på Aalborg-siden. En cementklods faldt af kajanlægget, og det betød, at det var for usikkert at bruge den nye Egholm-færge. Overfarten blev så varetaget af den gamle Egholm-færge.