- Nødvendigt at sætte skatten op

Borgmester Mogens Gade tror på en stabil økonomi med et solidt overskud på driften

Borgmester Mogens Gade (V) er tilfreds med resultatet af budgetforhandlingerne, selv om det betyder en skattestigning, der ikke er Venstres kop te. - Den skal til for at sikre en robust økonomi, fastslår han. Foto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

Borgmester Mogens Gade (V) er tilfreds med resultatet af budgetforhandlingerne, selv om det betyder en skattestigning, der ikke er Venstres kop te. - Den skal til for at sikre en robust økonomi, fastslår han. Foto: Grete Dahl Grete Dahl

JAMMERBUGT:- Selv om vi i Venstre heller ikke er tilhængere af at sætte skatten op, og det også har givet store diskussioner i vores gruppe, erkender vi at det er nødvendigt, siger Jammerbugtens borgmester Mogens Gade (V), efter at 26 ud af de 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen er blevet enige om næste års budget.

Aftalen betyder, at kommuneskatten hæves med 0,4 til 25,7 procent og grundskylden sættes op fra 31,86 til 32,85 promille, en forhøjelse, den konservative Søren Brink på forhånd havde afvist. Han er derfor som den eneste ikke med i budgetforliget.
- Med aftalen tror vi på, at vi får en stabil økonomi med et solidt overskud på driften. Det er nødvendigt med en robust økonomi for at kunne modstå de udfordringer, vi står overfor. Det har ikke noget med rød eller blå at gøre, det er realiteternes verden, vi forholder os til, siger Mogens Gade.
- Samtidig har alle fået ønsker opfyldt. Vi har i enighed fjernet en del tidsler fra sparekataloget og fået plads til nogle ønsker.
Mogens Gade oplyser, at Venstre især er tilfreds med, at der føres 2,5 mio. kr. tilbage til skoleområdet, og med at normeringen i børnehaver sættes op.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.