Sæby

Nøj, det er for børn i flere stemmer

Glade barnestemmer i baptistkirken i Sæby

På søndag er der international gudstjeneste - med fokus på børnene - i Sæby Baptistkirke. Arkivfoto: Kurt Bering.

På søndag er der international gudstjeneste - med fokus på børnene - i Sæby Baptistkirke. Arkivfoto: Kurt Bering.

SÆBY:På søndag vil Sæby Baptistkirke genlyde af glade børnestemmer, når der kl. 13 er gudstjeneste - tilrettelagt specielt for børn, der gerne må tage deres forældre og andre voksne med.

Måske har mange lagt mærke til, at der hver søndag eftermiddag mødes mange udlændinge i Sæby Baptistkirke. De er flygtninge fra Burma, og det er meget vigtigt for dem at kunne mødes til gudstjeneste - uden at risikere forfølgelse.

Den store gruppe fra Burma har valgt at holde deres gudstjeneste på deres eget sprog, og som samlingssted har de lejet sig ind i Sæby Baptistkirke.

Én gang i kvartalet er denne migrant-menighed, der kalder sig ”Nordjylland Chin Church” (NCC) og Sæby Baptistkirke fælles om en gudstjeneste, og på søndag bliver det en børnegudstjeneste.

- Jeg vil ønske at Chin-kirkens ledere gerne må lære, at en gudstjeneste også kan holdes på børnenes præmisser. Derfor bliver der bl.a. lege og børnesange. Gudstjenesten foregår overvejende på dansk, som alle børnene mestrer - måske med enkelte børnesange på chin-sproget, fortæller præsten Bente Højris.

Også danske børn, der ikke normalt kommer i kirken, er velkomne. Og hvis voksne har lyst til at være sammen i denne internationale sammenhæng, er de også velkommen uden børn.

Chin-sproget er det tibeto-burmesiske sprog, der - sammen med de sinitiske sprog - udgør den sino-tibetanske sprogæt. De ca. 300 tibeto-burmesiske sprog tales af omkring 70 mio. mennesker i Tibet, Myanmar (Burma), Nepal, Bhutan og i de indiske provinser Sikkim og Assam, Bangladesh og det nordlige Pakistan samt af stammefolk i SØ-Asien og i det centrale Kina i provinserne Gansu, Qinghai, Sichuan og Yunnan.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.