Sæby

Nøj, det er for børn i flere stemmer

Glade barnestemmer i baptistkirken i Sæby

På søndag er der international gudstjeneste - med fokus på børnene - i Sæby Baptistkirke. Arkivfoto: Kurt Bering.

På søndag er der international gudstjeneste - med fokus på børnene - i Sæby Baptistkirke. Arkivfoto: Kurt Bering.

SÆBY:På søndag vil Sæby Baptistkirke genlyde af glade børnestemmer, når der kl. 13 er gudstjeneste - tilrettelagt specielt for børn, der gerne må tage deres forældre og andre voksne med.

Måske har mange lagt mærke til, at der hver søndag eftermiddag mødes mange udlændinge i Sæby Baptistkirke. De er flygtninge fra Burma, og det er meget vigtigt for dem at kunne mødes til gudstjeneste - uden at risikere forfølgelse.

Den store gruppe fra Burma har valgt at holde deres gudstjeneste på deres eget sprog, og som samlingssted har de lejet sig ind i Sæby Baptistkirke.

Én gang i kvartalet er denne migrant-menighed, der kalder sig ”Nordjylland Chin Church” (NCC) og Sæby Baptistkirke fælles om en gudstjeneste, og på søndag bliver det en børnegudstjeneste.

- Jeg vil ønske at Chin-kirkens ledere gerne må lære, at en gudstjeneste også kan holdes på børnenes præmisser. Derfor bliver der bl.a. lege og børnesange. Gudstjenesten foregår overvejende på dansk, som alle børnene mestrer - måske med enkelte børnesange på chin-sproget, fortæller præsten Bente Højris.

Også danske børn, der ikke normalt kommer i kirken, er velkomne. Og hvis voksne har lyst til at være sammen i denne internationale sammenhæng, er de også velkommen uden børn.

Chin-sproget er det tibeto-burmesiske sprog, der - sammen med de sinitiske sprog - udgør den sino-tibetanske sprogæt. De ca. 300 tibeto-burmesiske sprog tales af omkring 70 mio. mennesker i Tibet, Myanmar (Burma), Nepal, Bhutan og i de indiske provinser Sikkim og Assam, Bangladesh og det nordlige Pakistan samt af stammefolk i SØ-Asien og i det centrale Kina i provinserne Gansu, Qinghai, Sichuan og Yunnan.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst