Nørrebro-demo: Unge gemte machete og køller i kollektiv

Et kollektiv på Nørrebro husede ikke kun unge mistænkt for gadeuorden. En lang stribe våben er beslaglagt.

Det er efter alt at dømme ikke kun fredelige mennesker, der holder til i kollektivet Bumzen på Nørrebro i København.

Det står klart, efter at Københavns Politi tidligt torsdag morgen ransagede kollektivet i Baldersgade, efter at en større gruppe unge hærgede gennem Nørrebro natten til søndag.

Ud over en række anholdelser beslaglagde politiet således en stribe våben, som muligvis har været i brug under urolighederne.

Blandt andet gemte de unge 29 stålrør, 11 trækøller og en sok med batterier, som kan anvendes som slagvåben. Hertil kommer en machete, fem gasmasker og syv knive.

- Men der er ikke nogen af de afhørte, der vil kendes ved våbnene, så de anses som hittegods, siger politiinspektør Poul Kjeldsen til Ritzau.

Ud over kollektivet på Nørrebro ransagede politiet også tre adresser i Valby, indre by og Nordvest. I alt førte det til 28 anholdelser, men kun to unge er blevet varetægtsfængslet.

Det drejer sig om to 17-årige, der sigtes for hærværk mod en bank på Østerbro.

Hærværket skal have fundet sted i forlængelse af demonstration på Nørrebro, hvor cirka 200 unge hærgede bydelen under navnet Reclaim the Streets - tag gaderne tilbage.

Ifølge sigtelsen mod de 17-årige blev der kastet brosten mod bankens facader, som blev ødelagt. En pengeautomat og en fladskærm blev i den forbindelse smadret. Skaderne menes at løbe op i over 170.000 kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.