Nogen havde pillet ved olietoget

Politiet afviser at terrorister stod bag

Arkivfoto

Arkivfoto

CANADA:Nu indleder canadisk politi en efterforskning af lørdagens togulykke, som foreløbig har kostet 15 mennesker livet.

Myndighederne har tilsyneladende fundet beviser for, at der er blevet ”pillet ved” godstoget, inden det uden lokomotivfører buldrede mod Lac-Mégantic i Quebec-provinsen og eksploderede i byens centrum, skriver CNN.

Det er dog usandsynligt, at der er tale om terror, lyder det.

Lastet med råolie

Godstoget var lastet med råolie, og det tog over et døgn at slukke flammerne, så det var muligt at gennemrode ruinerne efter lig. Adskillige bygninger i den centrale del af byen er udslettet.

Ilden kunne ses op mod 50 kilometer væk, og en tredjedel af byens omkring 6000 indbyggere blev evakueret. Politiet vurderer, at 50 personer kan være omkommet i togkatastrofen.

Årsagen til ulykken er endnu ukendt.

Begyndte at køre

Under et vagtskifte i Nantes få kilometer fra Lac-Mégantic begyndte olietoget pludselig at rulle nedad mod byen, hvor det blev afsporet og eksploderede.

Det amerikanske jernbaneselskab Montreal, Maine & Atlantic Railway beskylder brandmænd for at være skyld i togkatastrofen.

Under vagtskiftet i Nantes var brandvæsnet blevet tilkaldt for at slukke en mindre brand i et af togets lokomotiver.

Bremser slået fra

Ifølge bestyrelsesformanden for jernbaneselskabet, Edward Burkhardt, slukkede brandmænd for lokomotivets motor under arbejdet, skriver nyhedsbureauet AFP.

En katastrofal beslutning, da togets bremser bliver drevet af lokomotivet. Derfor begyndte det førerløse olietog at rulle ned mod Lac-Mégantic, lyder det fra jernbaneselskabet.

Brandvæsnet i Nantes afviser beskyldningerne og siger, at man blot fulgte normal procedure.

Det forulykkede lokomotiv blev undersøgt dagen før katastrofen, og her blev der ikke fundet tekniske fejl i maskineriet. Nu skal teknikere undersøge bremserne på toget./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.