Nogen kan stå imod kammeratlige samtaler

SF's Lisbeth Bech Poulsen er presset til at stemme for en politik, hun er imod. Bjarne Laustsen (S) stod fast.

Nogen kan stå imod kammeratlige samtaler

Regeringspartierne Socialdemokraterne og SF har forskelligt held, når de fører kammeratlige samtaler for at få genstridige gruppemedlemmer til at stemme ja til noget, de er inderligt imod.

SF'eren Lisbeth Bech Poulsen kom grådkvalt ud fra et gruppemøde onsdag og fortalte, at hun alligevel vil stemme for den skatteaftale, som regeringen har indgået med de borgerlige partier.

Tidligere har hun sagt, at hun ikke ville støtte aftalen. Onsdag gentog hun, at hun ikke kan lide den.

- Jeg kommer aldrig til at forsvare den aftale, sagde Lisbeth Bech Poulsen.

Hun forklarede sit skift i stemmeholdning med, at hun gerne vil blive i SF, der som regeringsparti skal kunne stole på, hvordan gruppemedlemmerne stemmer.

- Man kan ikke være en del af en regering og gå ind i et forhandlingsrum, hvis man ikke er sikker på, at der er opbakning til den politik, sagde hun.

Det passer imidlertid ikke altid.

Socialdemokraten Bjarne Laustsen holdt fast i sin modstand mod den kraftige beskæring af efterlønnen, som fulgte med den såkaldte tilbagetrækningsreform. Han kaldte det borgerlig politik og en reel afskaffelse af efterlønnen.

Ved afstemningen i december sidste år undlod han at stemme, mens resten af Socialdemokraterne stemte for, selv om de heller ikke var vilde med den. Det var imidlertid en aftale med regeringspartneren De Radikale.

Socialdemokraterne valgte gulerodsmetoden i et forsøg på at få Laustsen med. Men han stod fast på sin holdning, selv om han blev tilbudt fremtrædende poster, hvis han ville stemme for.

/ritzau/