Nokia nedlægger 10.000 stillinger

Nokia er presset af udviklingen på telefonmarkedet og svinger sparekniven. Finsk regering holder krisemøde.

Nokia er presset af udviklingen på telefonmarkedet og svinger sparekniven. Arkivfoto

Nokia er presset af udviklingen på telefonmarkedet og svinger sparekniven. Arkivfoto

FINLAND:Den finske mobiltelefonproducent Nokia nedlægger op mod 10.000 stillinger på verdensplan frem til 2013. 3700 stillinger forsvinder alene hos Nokia i Finland, rapporterer nyhedsbureauet FNB.

Og det har fået den finske regering til at samles til et krisemøde. Regeringen sætter sig ned torsdag klokken 13 for at diskutere Nokias situation.
Ifølge den finske tv-station Yle vil arbejds- og erhvervsministeren komme med en oversigt over følgerne af Nokia nedskæringer.
I forbindelse med, at Nokia skærer så drastisk i de ansatte, kommer fabrikken i Salo til at lukke. Det betyder et farvel til 850 stillinger.
Samtidig bekræfter Nokia, at koncernen er i færd med at sælge selskabet Vertu, der producerer luksusmobiltelefoner til investeringsselskaber EQT.

Sparer 22 milliarder

Med fyringsplanerne mener Nokia at have begrænset de årlige omkostninger til Devices & Services til cirka tre milliarder euro (22 milliarder kroner) ved udgangen af 2013.

Tidligere har målet ifølge nyhedsbureauet TT været at begrænse omkostningerne med en milliard euro sammenlignet med 2010, da de lå på 5,35 milliarder euro.
Det betyder, at ud over de omkostningsbesparelser på cirka 700 millioner euro, som allerede er gennemført, så har koncernen planer om yderlige nedskæringer på 1,6 milliarder euro, skriver Nokia i en pressemeddelelse.

Ændring i ledelsen

Samtidig bliver der også tale om en større ændring i koncernledelsen, som blandt andet medfører, at de tre direktører Jerri DeVard, Mary McDowell og Niklas Savander erstattes.

Reaktionen på Nokias nedskæringer har medført, at selskabets aktier falder på børsen i Helsinki til det laveste niveau siden i næsten 20 år.
Aktien er dykket med 10,79 procent til 1,99 euro efter meddelelsen om de op mod 10.000 fyringer.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.