Ishockey

Nordby klar til et turbulent år

AaB-kaptajnen prioriterer civil karriere frem for landshold

Bo Nord­by kan se frem til et år med eks­tra tur­bo, hvor en ci­vil kar­ri­ere in­den­for po­li­ti­et op­prio­ri­te­res sam­ti­dig med at han ger­ne igen vil spil­le AaB Is­hock­ey i en DM-fi­na­le.
foto: micha­el byg­bal­le

Bo Nord­by kan se frem til et år med eks­tra tur­bo, hvor en ci­vil kar­ri­ere in­den­for po­li­ti­et op­prio­ri­te­res sam­ti­dig med at han ger­ne igen vil spil­le AaB Is­hock­ey i en DM-fi­na­le. foto: micha­el byg­bal­le

AALBORG:- Som altid kommer den danske sommer, når vi går på is. Ordene kommer fra Bo Nordby, kaptajn for AaB Ishockey og mangeårig landsholdsspiller, der sammen med nye og gamle holdkammerater netop har indledt en ny sæson på isen. For den 28-årige aalborgenser er der lagt op til et ekstra turbulent år, hvor ishockeyspillet ikke længere er alene om at få topprioritet. - Jeg skal begynde på Politiskolen i København 1. oktober, og det vil selvfølgelig få den konsekvens, at jeg må overnatte i hovedstaden en del i de første ni måneder, der udelukkende handler om skoleophold, fortæller Bo Nordby. - Men ellers er det planen, at jeg skal pendle med fly mellem København og Aalborg, så jeg fortsat kan træne med holdkammeraterne i AaB rigtig meget. Ved siden af har jeg lavet en aftale med IC Gentofte om, at jeg må træne der, så selv om det ikke er helt optimalt, frygter jeg ikke for en formnedgang. - Med hele 45 kampe i grundspillet i den kommende sæson får jeg heller ingen problemer med at hold formen, og når de første ni måneder er gået på Politiskolen, venter der en praktikperiode på halvandet år, og jeg har allerede søgt om at komme til Nordjylland i den periode, fortæller AaB-kaptajnen. Ikke tid til landshold Bo Nordby har siden 1998 været fast inventar på det danske A-landshold og har deltaget i adskillige VM-slutrunder, men i den turbulente næste sæson må han formentlig sige fra til landsholdet. - Jeg har endnu ikke talt med landstræner Mike Sirant, men det må nødvendigvis få nogle konsekvenser, at jeg nu opprioriterer en civil karriere. - I øjeblikket kan jeg ikke se den fornødne tid til også at deltage på landsholdet og spille A-VM næste år i Canada, men på sigt vil jeg gerne igen være med i den røde landsholdstrøje. Drøm om ny DM-finale Bo Nordby har været med i AaB Ishockeys seneste fire DM-finaler med sølv som udbytte, og han drømmer om igen at komme i finalen. - Vores målsætning lyder i første omgang på en plads i Top 4, og i en semifinale kan alt som bekendt ske. Inderst inde håber jeg på igen at være med til at spille min klub i en finale, og vi har i hvert fald et rigtig godt materiale, siger Bo Nordby. - Vi har fået en stribe stærke spillere fra udlandet, og det er altid spændende at få ny cheftræner. Jeg har kun lige hilst på finske Jarmo Tolvanen, og de nye udlændinge skal jeg også først lære at kende. - Som ishockeyspiller er jeg vant til, at op mod halvdelen af truppen skiftes ud efter hver sæson, men det må man bare acceptere og forsøge at finde sammen i nye formationer. - Det er imidlertid ikke kun AaB, der har en stærk trup til den kommende Isliga. Også klubber som Nordsjælland, Rødovre og ikke mindst Herning ser gode ud, og i det hele taget tyder alt på, at ligaen igen bliver en tand hårdere, slutter Bo Nordby. AaB Ishockey indleder allerede på lørdag striben af træningskampe med et opgør i Gigantium Isarena mod norske Furuset.